Версія для друку

Співпраця науковців України і Кореї у космічній галузі

Між Дніпропетровським національним університетом імені Олеся Гончара та університетом КОНКУК (м. Сеул, Республіка Корея) була підписана угода про співпрацю у науково-технічній та освітній сферах. У рамках договору декан фізико-технічного факультету ДНУ, професор Олександр Петренко та доцент кафедри енергетики Валерій Бучарський були запрошені на щорічну конференцію Корейської спілки інженерів-двигунобудівників 2012 KSPE Spring Conference (Kumi, Korea), на якій вони ознайомили учасників зібрання з науковими здобутками ДНУ у галузі ракетних двигунів.

Під час конференції професор О.М. Петренко доповідав на тему «Електричні ракетні двигуни у Дніпропетровському національному університеті (Україна): результати і перспективи», отримав відзнаку Корейської спілки інженерів-двигунобудівників «За визначний внесок до розвитку ракетних технологій». А доцент  В.Л. Бучарський виступав із секційною доповіддю «Чисельні методи у проектуванні двигунної системи».

У Сеулі представники Дніпропетровського університету також провели переговори з провідними вченими університету КОНКУК та Корейського аерокосмічного дослідницького інституту (KARI) про можливі напрямки співпраці у галузі аерокосмічних технологій та про спільні наукові дослідження.

Загалом, сьгодні у Корейській Республіці приділяють значну увагу накопиченому в Україні досвіду створення космічної техніки та підготовки фахівців-ракетників. Протягом останніх півроку відбулися два візити представників установ і навчальних закладів Кореї до визнаного центру ракетобудування – Дніпропетровська. Так, у грудні 2011 року в ДНУ перебував виконавчий директор компанії SOOA Corp. (Сеул) Сук-Чол Йон, а згодом професори університету КОНКУК (Сеул) - Юнг Хван Бьйон, Чанг Жін Ли, Су Хйунг Пак. Вони відвідали фізико-технічний факультет з метою встановлення партнерських стосунків у галузі науки та освіти і, зокрема, для вирішення актуальних ракетно-космічних питань і підготовки фахівців з проектування та виробництва ракетно-космічної техніки. Під час візитів корейські науковці розповіли викладачам ДНУ про здобутки своєї країни у ракетно-космічній сфері, пріоритетні напрямки і перспективи розвитку цієї галузі, особливості космічної освіти країни. Гостям з Кореї у відповідь запропонували докладно вивчити спектр сучасних наукових робіт вчених фізико-технічного факультету та знайти цікаві напрямки співпраці.

Нагадаємо, що Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара сьогодні має приклади успішної реалізації наукових, дослідницьких, освітніх і культурних проектів з партнерами майже 70 країн світу. Тож обидві сторони бачать широкі можливості для створення спільних проектів та сподіваються на плідну співпрацю.

Декан ФТФ ДНУ ім. О. Гончара проф. Петренко О.М.


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram