Версія для друку

Презентуємо освітню програму Середня освіта (Хімія)

Кафедра фізичної, органічної та неорганічної хімії хімічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара презентує освітню програму Середня освіта (Хімія) за спеціальністю 014.06 Середня освіта (Хімія).

Середня освіта в сучасному суспільстві

Сучасна освіта розглядається в усьому світі як важливий чинник становлення й розвитку особистості, як невід'ємна частина соціокультурного середовища, в якому живе людина. Для того щоб стати повноцінним членом суспільства, їй необхідно, з одного боку, засвоїти його цінності, а з іншого – активно створювати для себе потрібні умови для входження в суспільство відповідно до своїх індивідуальних особливостей, світоглядних цінностей та особистої спрямованості.

Як прогнозують учені, ХХІ століття буде століттям розвинених інформаційних технологій, глобальної комп'ютеризації виробництва. Життя вимагає інтелектуально розвиненої особистості і, разом із цим, толерантної, відкритої до демократичного спілкування й розвитку в національному та міжнародному вимірі. Провідна роль у формуванні такої особистості належить освіті.

На хімічному факультеті ви зможете здобути професію, яка необхідна завжди і всюди. Професію, присвячену навчанню та вихованню майбутніх поколінь – учитель хімії.

Учитель: вічна професія, сучасні оновлення

Учитель – це не професія, це спосіб життя. Немає професії більш поважної, ніж професія вчителя, немає праці складнішої і відповідальнішої, ніж його праця. Сучасний ритм життя вимагає від учителя безперервного професійного зростання, творчого ставлення до роботи, самовіддачі.

Сучасний учитель хімії повинен не тільки володіти предметними знаннями, методичними засобами і сучасними педагогічними технологіями, а й застосовувати їх на практиці, моделюючи й аналізуючи різні педагогічні ситуації.

Сучасний учитель хімії – це педагог, який у своїй методиці викладання активно застосовує сучасне програмне забезпечення, комп’ютерну й цифрову техніку, відстежує тенденції часу та інтереси учнів.

Хімік у сучасній школі має показати учням значимість знань, можливість їх застосування у повсякденному житті, допомогти побачити взаємозв'язки, що з'єднують розрізнені факти в цілісну систему, знайти підхід, який торкнеться не тільки розуму, але й душі учня, допоможе йому зрозуміти себе і навколишній світ, усвідомити найбільшу цінність життя.

Сучасний учитель хімії повинен створювати безпечне, здорове освітнє середовище – враховувати потреби кожного учня, знаходити підхід до кожного, піклуватися про безпеку й здоров’я учнів, створювати умови для розвитку; бути готовим до безперервного професійного розвитку– опановувати нові технології, пробувати нове, не боятися помилок, вчитися протягом життя.

Ми сприяємо формуванню вільної, енергійної та незалежної особистості вчителя, здатної діяти в дуже швидкозмінних умовах і бути взірцем для учнів.

Чому ми зможемо навчити майбутніх учителів?

Програма підготовки вчителів хімії базується на застосуванні сучасних досягнень психологічної та педагогічної наук; методах і технологіях навчання хімії; теоретичних та практичних знаннях хімії; володінні інформаційними технологіями в освіті; формуванні професійних компетентностей майбутніх учителів хімії середньої школи нової формації.

Обравши для себе цю спеціальність, студенти не тільки відкриють для себе безмежно захопливий світ речовини, а й зможуть залишити свій слід у сучасній науці, займаючись науково-дослідною роботою.

Не тільки теорія, але й реальний практичний досвід!

Виробничу практику бакалаври освітньої програми Середня освіта (Хімія) проходять на базі провідних навчальних закладів м. Дніпра та Дніпропетровської області, серед яких:

– Дніпропетровський обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю;

– Спеціалізована багатопрофільна школа №23 з поглибленим вивченням англійської мови Дніпровської міської ради;

– КЗО Навчально-виховний комплекс №28 Дніпровської міської ради;

– Обласне відділення Малої академії наук учнівської молоді Дніпропетровської області.

Коли диплом уже в кишені

Випускники спеціальності Середня освіта (Хімія) ДНУ мають змогу працевлаштуватися педагогічними працівниками (вчителями хімії; вихователями в літніх оздоровчих таборах чи іншими працівниками в системі освіти; держслужбовцями в органах місцевої влади, посади яких вимагають педагогічної освіти), або хіміками (інженерами або лаборантами виробничих, експертних або науково-дослідних установ та лабораторій), чи менеджерами з продажу хімічної продукції тощо.

Випускники-бакалаври мають право вступати до магістратури хімічного факультету за спеціальністю 102 Хімія та інших ЗВО за спорідненими спеціальностями (хімічні, фармацевтичні, хіміко-технологічні).

Випускники кафедри фізичної, органічної та неорганічної хімії можуть працювати викладачами хімії в коледжах, загальноосвітніх школах, ліцеях, гімназіях. Здобуваючи високий рівень теоретичної та практичної підготовки, наші випускники легко адаптуються до сучасних умов роботи. Вони успішно працюють як в Україні, так і в країнах ближнього і далекого зарубіжжя. Наші випускники працюють у школах і дошкільних закладах України, в науково-дослідних інститутах, виробничих та експертних лабораторіях, у структурі МВС, на промислових підприємствах, займають керівні посади в системі освіти тощо.

Для тих, хто бажає більшого, після закінчення магістратури можливе подальше навчання в аспірантурі ДНУ та інших ЗВО міст України, що дозволяє отримати науковий ступінь з хімії або методики навчання хімії.

Бажаєш знати більше, щоб не помилитися?

Детальні відомості про нас та контактна інформація на сторінці факультету:

Назва пропозиції: 014.06 Середня освіта (Хімія)
Освітня програма: 014.06 Середня освіта (Хімія)
Факультет: Хімічний
Форма навчання: Денна
Курс зарахування: 1 курс
Вид пропозиції: Відкрита, із зазначенням пріоритетності
Термін навчання: 01.09.2021 – 30.06.2025 (3р 10м)
Термін подачі заяв: 14.07.2021 – 23.07.2021
Ліцензійний обсяг: 20
Регіональний коефіцієнт: 1,02
Галузевий коефіцієнт 1,02 (для заяв із пріоритетністю 1 та 2)
Вартість навчання за рік (контракт): 10700 грн
Середній бал документа про освіту (k=0,1)
1 ЗНО Українська мова (k=0,3, min=100)
2 ЗНО Хімія (k=0,3, min=100)
3 ЗНО Іноземна мова (k=0,3, min=100) або
Історія України (k=0,3, min=100) або
Математика (k=0,3, min=100) або
Біологія (k=0,3, min=100) або
Фізика (k=0,3, min=100) або Географія (k=0,3, min=100)

Чекаємо всіх, хто бажає вчитися та навчати!

Кафедра фізичної, органічної та органічної хімії
хімічного факультету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram