Версія для друку

Майстеркласи для особистісного й кар’єрного зростання студентів

13 березня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара стартував цикл авторських майстеркласів із саморозвитку та досягнення життєвого успіху від голови Дніпровської міської організації роботодавців Олександра Галагана.

Лекції від провідного фахівця-практика для студентів всіх факультетів ДНУ стали можливими з ініціативи викладачів факультету економіки. Наш університет із Дніпровською міською організацією роботодавців поєднує нещодавно укладений Меморандум про партнерство та співробітництво. Про це юним слухачам на зустрічі розповіла в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Наталія Гук.

Дніпровський національний університет завжди прагнув запропонувати студентам перше робоче місце, зменшити період їхньої адаптації на робочому місці й, загалом, підвищити готовність студентів до професійного й кар’єрного зростання, побудови власної кар’єрної траєкторії. Опікуючись проблемою готовності наших випускників до працевлаштування за фахом та забезпечуючи умови для повноцінного розкриття їхнього потенціалу, Alma mater постійно залучає до тематичного спілкування державні та приватні структури, установи і підприємства, – відзначила Наталія Анатоліївна.

Так, на запрошення викладачів-економістів ДНУ на зустріч зі студентством завітав Олександр Галаган – підприємець, що має досвід бізнес-діяльності з 1989 року у сферах фінансових і туристичних послуг, торгівлі, матеріального виробництва. Олександр Васильович, зокрема, вже неодноразово організовував й очолював журі конкурсів зі створення можливостей для бізнес-старту талановитої та амбітної молоді України.

Такого досвідченого фахівця із 35-річним стажем ведення бізнесу, університетській аудиторії представила професорка кафедри маркетингу та міжнародного менеджменту Ганна Нямещук. Вітаючи шановного гостя, Ганна Валеріївна підкреслила, що для студентства ДНУ комунікація із реалізованими професіоналами – це завжди чудова нагода збагатитися новими знаннями, яких не знайти ніде інде, буквально від самого першоджерела. Саме тому майстеркласи Олександра Галагана проводитимуться у формі відкритої бесіди зі спікером: слухачі матимуть змогу поставити свої запитання й отримати компетентні відповіді щодо розвитку бізнесу та професійного успіху.

Тематика фахових розмов уже визначена:

  • перше працевлаштування;
  • реалізація власної стартап-ідеї;
  • складання бізнес-плану;
  • відкриття власного бізнесу;
  • оцінювання бізнес-ризиків;
  • досягнення успіху (з урахуванням особливостей ведення бізнесу в сучасних умовах України).

На першій лекції Олександр Галаган розповів про досвід побудови бізнесу з нуля, щедро поділившись зі студентами повчальними історіями з власного професійного життя. Пан Олександр, який переживав численні злети і падіння, дав чимало практичних порад, як випускникам поводитися на початку кар’єри підприємця: ясно визначитися із омріяною справою, уважно та якісно розбудувати бізнес-процеси.

– Найперше, ви маєте чітко окреслити, яке життя ви для себе хочете, а потім обрати не більше 2-3 бізнес-ідей. Головне, аби при цьому ви займалися саме тим, що вам найбільше подобається чи що ви вмієте найкраще робити. Це має бути справа, за яку ви вболіваєте всією душею, яка приносить вам задоволення і з якою ви зростатимете в майбутньому. Робіть її краще за інших, інакше вас неодмінно наздожене конкуренція, – радить молодому поколінню Олександр Васильович. Ще один шлях визначитися початківцям: влаштуватися на роботу у компанію, що цікавить, й із середини подивитися на усі бізнес-процеси.

Так ви, принаймні, багато чому навчитеся самі у бажаній сфері діяльності, здобудете цінний досвід та матимете корисний запис в резюме.

На прикладах із власної історії життя лектор показав, як по-справжньому увійти в ритм великого бізнесу: від визначення робочої ідеї до створення ефективної команди, майстерного управління бізнес-процесами та подальшого розширення й завоювання нових ринків.

Зокрема, студенти ДНУ почули про різні нюанси ведення власної справи:

  • секрети розподілення ролей і ресурсів всередині бізнесу;
  • правила професійного спілкування з бізнес-партнерами;
  • стратегії підбору персоналу;
  • питання безпеки бізнесових операцій та уникнення економічних ризиків тощо.

Враженнями від почутого ділиться першокурсник факультету систем і засобів масової комунікації Кирило Величко, студент спеціальності 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа (ОП «Диджитальні медіа»):

Надзвичайно цікаво було зустрітися з таким обізнаним спікером. Далеко не щодня ми маємо можливість послухати такі корисні майстеркласи. Такою важливою інформацією від першої особи, взагалі, мало хто захоче ділитися, адже це – бізнес, дуже велика конкуренція… Однак Олександр Васильович говорив спокійно, ми прислухалися до кожного його слова, адже він ділився вражаючими прикладами з власного життя, ба навіть особистими помилками, яких припускався, й добре відпрацьованими методиками успіху. Загалом, лектор роз’яснив чимало питань, та, найголовніше, надав нам стимул до самостійності. Показав переконливий приклад, коли ти можеш не залежати від якогось керівника як будь-який найманий працівник, а сам бути керівником – жити вільно в вищій якості. І хоча досі в мене не було конкретного бажання з відкриття власної справи, проте сьогодні я зрозумів, що, здається, варто над цим замислитися. Тому що все цілком можливо, якщо наполегливо працювати.

Подібні майстеркласи від Олександра Галагана відбуватимуться в Дніпровському національному університеті щосереди та щоп’ятниці. На наступній лекції наші студенти ознайомляться з формами та особливостями складання дієвого бізнес-плану.

Наприкінці всього циклу слухачі отримають відповідні сертифікати.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram