Версія для друку

Студенти вчилися ефективно комунікувати

20 жовтня відбувся вебінар «Ефективні комунікації: вербальні та невербальні засоби спілкування», який провела Психологічна служба за ініціативи Центру гуманітарних проблем освіти та виховання молоді.

В онлайн-заході взяли участь понад 80 першокурсників з факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, факультету психології та спеціальної освіти, біолого-екологічного факультету. Особливо активно долучилися студенти під керівництвом кураторів – доцента Олександра Масюка (БЕ-21-У), викладачки Ліни Репп (УА-21-4), асистенток Ірини Голуб (БГ-21-1) та Анастасії Криворотько (ДК-21-2), які змогли залучили свої академічні групи майже в повному складі.

Темами вебінару керівниця Психологічної служби, доцентка Вікторія Лазаренко та практичні психологи Олена Демура і Наталія Потапова обрали важливі комунікативні аспекти навчального і виховного процесів в університеті: «Поняття “спілкування” в психології», «Структура спілкування: основні складові, їх зміст та засоби», «Комунікативна сторона спілкування: вербальні та невербальні засоби», «Поняття і сутність вербальної комунікації». Вони були підкріплені практичними вправами «Прислів’я», «Словниковий запас», «Артикуляція».

На інтерактивній міні-лекції студенти дізналися про структуру спілкування і обговорили питання комунікативної компетентності. Аудиторія звернула увагу на те, як вербальні засоби комунікації в процесі викладання дисциплін впливають на відвідуваність студентами лекцій та семінарів.

На вебінарі панувала атмосфера зацікавленості, гри та пізнання. Цікава й змістовна лекція та інтерактивні завдання не залишили байдужими нікого з учасників. Так, студентка групи БГ-21-1 Вікторія Пилипчук у відгуку на вебінар звернула увагу на зрозумілість висвітлених тем, а її одногрупниці Катерині Неволовій сподобалися практичні вправи.

Рішення про необхідність проведення вебінару Психологічна служба прийняла під час інтерактивного заняття «Роль куратора в успішній адаптації першокурсників до навчання», яке відбулося 22 вересня для кураторів перших курсів. Тоді методисти Центру гуманітарних проблем освіти та виховання молоді і педагоги кількох факультетів наголошували на потребі активного залучення першокурсників до дистанційних психологічних тренінгів.

Університетські психологи планують подальші зустрічі у форматі вебінарів, де знову обговорюватимуться проблеми ефективної комунікації.

Сергій Ляпін,
старший лаборант Центру гуманітарних
проблем освіти та виховання молоді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram