Версія для друку

Викладач ДНУ – переможець міжнародних змагань

Наприкінці червня у литовському місті Тракай відбулася 50-та ювілейна Європейська міжнародна регата «Янтарні весла» серед ветеранів з академічного веслування. У змаганнях взяли участь команди Литви, Естонії, Латвії, Російської Федерації, Білорусії, Польщі, Німеччини та України.

Українську команду представляли члени Дніпропетровської обласної федерації ветеранів академічного веслування В. Саричев – завідувач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ ім. Олеся Гончара та старший викладач цієї кафедри – О. Севрюгін.

Цьогорічні змагання в Литві розглядались як відбірні (кваліфікаційні) з метою формування команд для участі у Чемпіонаті світу серед ветеранів з академічного веслування, який відбудеться у м. Дуізбурзі (Німеччина). Напружена боротьба на веслувальному каналі м. Тракай – стародавньої столиці Литви – тривала два дні. Сподівання на перемогу наших учасників не виявилися марними. У запливі четвірок зі стерновим I місце виборов український екіпаж, у складі якого був майстер спорту з академічного веслування – О. Севрюгін.

Цей вдалий виступ на престижних міжнародних змаганнях підтвердив високий статус спортсменів ДНУ ім. О.Гончара.

Нагадаємо, що в університеті і серед студентів є велика група учасників міжнародних змагань різного рівня. А саме: Д. Борисенко – академічне веслування; К. Леонов – бадмінтон; К. Резнікова – кінний спорт; А.Береговий та О.Бурлака – історичне фехтування; А. Лагутіна – більярд; К. Васильєва – рукопашний бій.

Чемпіонка світу з легкої атлетики серед паралімпійців, аспірантка університету О. Ботурчук увійшла до складу збірної команди України і готується взяти участь у ХІV Паралімпійських Іграх в Лондоні.

Збірна команда ДНУ з черлідінгу перемогла в змаганнях на Кубок України (тренери: Н. Бачинська – доцент кафедри фізичного виховання та спорту, Ю. Шляхов – викладач кафедри фізичного виховання та спорту).

Викладачі кафедри беруть активну участь у змаганнях серед ветеранів спорту. Зокрема, В. Коробков – з баскетболу (III спартакіада ветеранів в Залізному порту – I місце, Чемпіонат України у м. Миколаєві – III місце, Чемпіонат світу у Бразилії) та П. Мановський – з волейболу (змагання у м. Гурзуф).

В.І. Саричев
завідувач кафедри фізичного виховання
та спорту ДНУ ім.О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram