Версія для друку

Джон Теффт: «США хочуть бачити Україну такою, якою її бачать самі українці»

У рамках Днів Америки в Дніпропетровську Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт відвідав Палац студентів ДНУ ім. О.Гончара.

Посол виступив з промовою перед студентами ВНЗ Дніпропетровська на тему взаємовідносин між Америкою і Україною. Джон Теффт наголосив, що Сполучені Штати бачать Україну життєво важливою частиною майбутньої Європи і перспективним партнером у всіх галузях. У промові Посол відзначив ті галузі, в яких за 20 років двосторонніх стосунків вдалося досягти певних успіхів, і зосередився на тих сферах, у яких, на думку дипломата, Україні ще належить подолати складний шлях демократичних перетворень. Водночас Джон Теффт відзначив зростання товарообігу між нашими державами, співпрацю в галузі розвитку нетрадиційних джерел енергії, науки і освіти. Саме тому сьогодні приділяється така велика увага розширенню культурних обмінів між країнами, і Дні Америки в Дніпропетровську – наочне тому підтвердження.

Під час прес-конференції Посол представив журналістам музичний колектив зі штату Луізіана “Zydeco Experience”. Лідер гурту – володар премії Grammy Терранс Сіміен розповів про особливості креольської музики, що розповсюджена на південному заході Луізіани, про власний стиль виконання і запросив усіх «скуштувати» колоритних національних пісень і дуже насичених спеціями страв, приготованих власноруч.

Також у Палаці студентів ДНУ ім. О.Гончара пройшли семінар для освітян «Перспективи навчання в США для іноземних студентів», майстер-клас Френсіс Вестбрук для вчителів англійської мови, презентація книги «Безіменна» (Антологія американської малої прози), регіональний захід для випускників програм обміну Державного департаменту США та зустріч з випускниками програми імені Фулбрайта.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram