Версія для друку

У економічного факультету ДНУ ім. О.Гончара знову золото!

Наукову роботу студентки Катерини Теслі на тему «Статистичне моделювання впливу соціально-економічних чинників на розвиток ринку будівництва України» визнали кращою.

Навесні на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт у галузі науки «Кількісні методи в економіці (статистика, економіко-математичне моделювання)». Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України щорічно організовує проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук з метою підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів у вищих навчальних закладах.

Конкурс проводився у два тури:
- перший тур - у вищих навчальних закладах ІІІ – ІV рівнів акредитації;
- другий тур - у вищих навчальних закладах, визначених як базові.

На конкурс подавалися самостійно підготовлені наукові роботи студентів або студентських колективів (не більше 2 осіб) з актуальних проблем економічного розвитку, які є пошуковими за своїм характером, мають наукове й прикладне значення, впроваджені у виробництво або застосовані у навчальному процесі.

Кращою роботою було визнано дослідження студентки спеціальності «Прикладна статистика» Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара Катерини Теслі на тему «Статистичне моделювання впливу соціально-економічних чинників на розвиток ринку будівництва України» (науковий керівник викладач кафедри економічної інформатики і статистики Дар’я Олександрівна Бесчастна). Наша студентка отримала диплом І ступеня та подяку від провідних науковців в галузі статистики за актуальну роботу, яка свідчить про фундаментальний рівень знань у своїй галузі.

У галузі науки «Кількісні методи в економіці» у ІІ турі конкурсу брало участь 95 наукових студентських робіт з 39-ти вищих навчальних закладів України. До складу галузевої конкурсної комісії входили знані вчені та провідні викладачі з різних вищих навчальних закладів, а саме Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Національної академії статистики, обліку та аудиту, Одеського національного економічного університету, Донецького національного університету, Харківського національного економічного університету, Національного університету «Києво-Могилянська академія», також Інституту економіки та прогнозування НАН України, розглянула всі надіслані наукові студентські роботи.

Кафедра економічної інформатики і статистики
економічного факультету ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram