Версія для друку

Театральний променад

Колектив Дніпропетровського національного університету ім.Олеся Гончара завітав на прем'єрний показ вистави "Кайдашева сім’я", що відбувся у рамках ХХ регіонального театрального фестивалю-конкурсу "Січеславна-2012".

Широка студентська і викладацька аудиторія нашого університету змогла ексклюзивно переглянути відому трагікомедію – ювілейну інсценізацію однойменної повісті І. Нечуя-Левицького у виконанні кращих акторів Дніпропетровського академічного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка. Талановита, неперевершена гра акторів, тонкий гумор і влучні репліки, цікаві й змістовні діалоги та монологи не залишили байдужими глядачів "Кайдашевої сім’ї". І головна ідея твору І. Нечуя-Левицького – зміцнення родинних зв’язків та збереження духовності нації – була вміло відтворена режисером-постановником цієї вистави, народною артисткою України Л.С. Кушковою.

Після перегляду вистави голова профкомітету Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара Олег Леонідович Тупиця привітав театральний колектив, висловив щиру вдячність за запрошення та неперевершене мистецьке свято на сцені: "Від імені ректора ДНУ Миколи Вікторовича Полякова сердечно вітаю вас з прем’єрою! – Наш університет глибоко поважає і цінує вашу роботу із розвитку сили українського мистецтва. Ми щиро захоплюємося вами – великими артистами і патріотами України. Бажаємо вам і надалі наповнених залів та небайдужого глядача, а нам – щирої і довговічної дружби з театром!"

Така особлива зустріч нашого глядача з театральним мистецтвом стала можливою завдяки активній роботі Культурологічного клубу університету "В гостях у ректора ДНУ" – мистецькому проекту, який сприяє глибокому ознайомленню студентів з культурою нашого народу, його традиціями і надбаннями, а також залученню їх до духовної й інтелектуальної сфери життя регіону. Зокрема, колектив Театру імені Т.Г. Шевченка, а саме його директор і художній керівник, кандидат мистецтвознавства В.С. Ковтуненко та народні артисти України Л.С. Кушкова й М.О. Чернявський були гостями Культурологічного клубу минулого року. Окрім того, театр вже запрошував університетський колектив на прем’єру. Так, у вересні минулого року студенти, викладачі і співробітники ДНУ мали чудову можливість першими в місті переглянути виставу "Шельменко-денщик" (за мотивами твору українського письменника Г. Квітки-Основ’яненка).

Маємо надію, що активна співпраця університету й Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка неодмінно триватиме і продовжить позитивно впливати на студентську молодь, сприячи значному підвищенню рівня її загальної культури й інтелекту.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram