Версія для друку

Черлідінг: переможний дубль

Подвійною перемогою команда черлідерів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара завершила свою участь на VIII відкритому Чемпіонаті України з черлідингу, що проходив у Харкові 11-12 лютого цього року.

"Априори" – сильные.
"Априори" – смелые.
Целеустремлённые и всегда весёлые.
Труд и воля – наше кредо.
Мы пришли к вам за победой!

Загалом у турнірі взяли участь близько 800 учасників – чер-, а також хіп-хоп і джаз-команди

з дев'яти регіонів України та трьох міст Російської Федерації. Майстерність та професіоналізм учасників чемпіонату оцінювало представницьке журі у складі трьох українських рефері вищої катергорії, члена Президії Російської федерації черлідінгу та голови технічного комітету Міжнародного Черлідінгового Союзу, головного судді чемпіонатів світу 2009-2011 років Елізабет Ріфіно зі Сполучених Штатів Америки.

На розсуд прискіпливого журі учасники нашої команди представили змагальну програму спортивної спрямованості, а саме: видовищні виступи у програмі чер-напряму (елементи спортивної гімнастики і акробатики, побудова пірамід і танцювальні перешикування під гучні кричалки) і групового станту (колективна побудова пірамід). Динамічні, технічно вивірені композиції наших спортсменів не залишили жодних сумнівів у тому, хто має отримати золоті нагороди чемпіонату. "Апріорі" – само собою зрозуміло.

Дніпропетровська команда "Апріорі" сформувалася не так давно – лише півтора роки тому. Команду складають 15 чоловік – студенти різних факультетів Дніпропетровского національного університету ім. О. Гончара (переважно факультету прикладної математики, фізико-технічного та економічного факультетів) та два діючі тренери: майстер спорту міжнародного класу зі стрибків у воду, викладач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ Юрій Шляхов і Наталія Бачинська – кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ, майстер спорту України зі спортивної акробатики. Усі дівчата та хлопці окремо настільки різні й унікальні, але разом вони – це згуртована, чарівна команда, де кожен учасник – незамінний інструмент, з притаманними тільки йому індивідуальними характеристиками. "Не всі учасники нашої команди є професійними спортсменами. Є у нас юнаки та дівчата, які частково колись займались спортом, а є і такі, що ніколи не займались навіть спортивними танцями, – говорить тренер Наталія Бачинська. – Проте це абсолютно не стає на заваді, адже особливість черлідінгу як виду спорту у тому, що тут зовсім необов'язково бути спортсменом. Так, основним складом команди можуть бути спортсмени високого класу, які виконують складні акробатичні елементи, а інших членів можна навчити лише основам акробатики, підтримкам чи іншим хореографічним елементам. Цього буде достатньо для створення ефектних номерів. Тому кожен в команді може виявити себе винятково зі сторони своїх кращих природних здібностей".

Проте варто відзначити, що якраз майстерне технічне виконання обов'язкових фігур, а також загальна насиченість програм акробатичними трюками високого рівня складності давно вже стали візитівкою команди "Апріорі". В активі збірної – чотири підготовлені змагальні програми, за плечима – участь у Чемпіонатах та Кубках області, срібна медаль Кубка України (американський напрям, листопад 2011 року). "За всю історію виступів наша команда жодного разу не повторилася у технічному плані – номери постійно ускладнюються. На майбутній березневий Чемпіонат України з черлідінгу по версії японської федерації ми готуємо дві нові піраміди – найскладніші фігури, дозволені в черлідінгу, – піраміди у 2,5 рівні. Ми не стоїмо на місці, дивуємо, адже від нас завжди очікують чогось нового", – розповідає тренер Юрій Шляхов.

Справді, статус золотих чемпіонів країни зобов'язує. Нині команда нашого університету вже відібрана на чемпіонат Європи, який відбудеться у липні в м.Амстердам (Голландія).

Нагадаємо, на сьогодні у світі розглядається питання про надання черлідінгу статусу олімпійського виду спорту. Відтак, з метою його популяризації та розвитку у нашому місті, за словами Юрія Шляхова, на базі ДНУ ім.О.Гончара найближчим часом очікується відкриття спортивного клубу "Лідер", де планується викладати черлідінг та професійну і аматорську акробатику для усіх бажаючих – дітей та дорослих.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram