Версія для друку

Весняна казка для дорослих дітей, або Попелюшка у Палаці студентів ДНУ

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету стартував щорічний фестиваль “Студентська весна - 2007”. Весняне сонечко радо зустріло як учасників, так і гостей молодіжного змагання, подарувавши всі кольори веселки до яскравого вбрання творчих колективів.

Фестиваль “Студентська весна” бере свій початок від 70-х років. Декілька років конкурс творчих колективів не проводився, а в 1995 році, за ініціативою керівництва Палацу студентів ДНУ, відбулося його “друге народження”. І знову фестивальний рух охопив майже всі вищі навчальні заклади міста й області.

В цьому році відкриття молодіжного конкурсу розпочалось Парадом учасників, який зібрав на сцені представників 10 вищих навчальних закладів Дніпропетровська. Творчі колективи привітав зі святом весни голова комітету у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської міськради Руслан Буленок та голова Ради ректорів Дніпропетровщини Олександр Величко.

Колектив художньої самодіяльності Дніпропетровського національного університету першим продемонстрував глядачам свою програму “Бал для Попелюшки”. За словами художнього керівника Палацу студентів ДНУ Оксани Рудковської, вона створювалася не тільки для студентства, а й для тих, хто буде поступати до університетів цього року. Попелюшка – звичайна дівчинка, яка потрапила до Палацу студентів, побачила як студенти навчаються та відпочивають, як втілюють свої мрії та реалізовують таланти. Тож не дивно, що після такої цікавої екскурсії, вона вибирає для вступу саме Дніпропетровський національний університет.

У програмі звітного концерту брали участь: зразковий театр танцю “Рассвет”, ансамбль скрипалів “Овація”, народний ансамбль спортивного бального танцю “Ритм”, народний театр мініатюр “Маски”, народний ансамбль народного танцю “Веселка”, джаз-балет “Стиль”, народна циркова студія “Радуга”, народний молодіжний театр естради “Експромт”, студія сучасного вокалу “Мрія”, клуб самодіяльної авторської пісні “Альма-матер”, читці.

В ході урочистостей студії сучасного вокалу “Мрія” ПКС ДНУ (керівники Оксана Рудковська та Дмитро Свинаренко) за високі досягнення у творчій діяльності було вручено звання “Народного колективу України”.

Фестиваль тільки розпочався, вибіркові тури пройдуть в усіх студентських колективах художньої самодіяльності. Журі фестивалю, до складу якого входять професіонали, буде переглядати програми ВНЗ, щоб у травні запросити всіх на Гала-концерт кращих з кращих.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram