Версія для друку

«Наше мистецтво – рідній Alma mater»

У Дніпропетровському національному університеті ім .О .Гончара пройшло засідання загальноуніверситетського клубу творчої молоді «Паростки» на тему «Наше мистецтво – рідній Alma mater», у рамках якого талановиті першокурсники та постійні учасники клубу презентували власну творчість - пісні, поезію, гумор, музичні композиції, вишивку.

Щорічно напередодні Дня студента в університеті підводяться підсумки роботи зі студентством, оцінюється ефективність різноманітних програм і проектів, що стосуються наукового, культурологічного, професійного та духовного розвитку. Зокрема, діяльність «Паростків» спрямована на допомогу кожній молодій людині, яка навчається в університеті, розкрити і підтримати її таланти, створити всі умови для самореалізації.

Під час зустрічі «Наше мистецтво - рідній Alma mater» проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти й виховання молоді В. В. Іваненко разом з директором Центру гуманітарних проблем освіти, доцентом Н. П. Олійник вручив Почесні грамоти й Подяки переможцям та учасникам сьомої загальноуніверситетської фотовиставки-конкурсу «Світ крізь посмішку» і побажав, щоб їхній фотооб’єктив завжди бачив якнайбільше радісних миттєвостей і у свята, й у будні. «Паростки» за сприяння ректорату, профкому, добровільної творчої групи у складі режисера-постановника Олени Бесараб (старшого викладача факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства), звукорежисера Сергія Акімова (директора лабораторії з ремонту та технічного обслуговування засобів обчислювальної техніки), керівника клубу Валентини Олександрівни Архіреєвої та співробітників Центру гуманітарних проблем освіти стали пілотним проектом у роботі з талановитою молоддю, - наголосив Валентин Васильович Іваненко. - Чотири роки поспіль тут презентуються творчі надбання обдарованої молоді, проводяться майстер-класи, зустрічі з відомими письменниками, поетами, літераторами, подорожуючими… А фотовиставка-конкурс, яка проводиться у рамках діяльності клубу, є чудовою прикрасою університету, що створює гарний настрій, якщо навіть мимохідь кинеш оком на світлину, і чудовою можливістю для студентів самовиразитися».

Родзинкою зустрічі була розповідь про власні досягнення альпіністки Марії Хитрикової, яка у дванадцять років покорила Еверест. Нині вона студентка 4-го курсу факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем нашого університету, кандидат у майстри спорту з альпінізму, переможець різноманітних змагань та конкурсів.

Для усіх присутніх власні твори демонстрували студенти Микола Головань, Ольга Бевзюк, Дмитро Чекурда, Євгенія Ліннікова, Ольга Різоль, Айнур Іджраі, Анастасія Демешко, Любов Волошко, Анна Пічкур, Анна Єрьоміна, а також «Паростки» привітали гості з Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки бандурист Ілля Клюєнков та соліст Олександр Владіміров.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram