Версія для друку

ДНУ грає у настільний теніс!

У Палаці спорту ДНУ між факультетами Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара відбулися змагання з настільного тенісу.

У чемпіонаті взяли участь 49 хлопців та 30 дівчат, серед яких були як члени університетської збірної, так і звичайні аматори, що виявили бажання виступити від імені свого факультету. Саме там, у змаганні з більш досвідченими гравцями, починаючі спортсмени змогли оцінити власні сили та пройти випробування на витримку, адже гра тривала впродовж кількох годин. Шлях до перемоги для кожного учасника в середньому складався з шести зустрічей із різними супротивниками по п’ять сетів у кожній. Головним суддею на змаганнях виступила старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту, володар кубку України, тренер збірної команди університету з настільного тенісу Тетяна Анатоліївна Глоба.

За словами тренера, основними якостями, що вирізняють будь-якого спортсмена, мають бути наполегливість, завзятість, відчуття супротивника, вміння допомогти партнеру по команді та психологічна гнучкість. "Особливо це стосується гри в настільний теніс, у якій не потрібно налаштовуватись ані занадто песимістично, ані бути занадто збудженим, адже у стані надмірної емоційності можна легко схибити, – говорить Тетяна Анатоліївна. – Тенісний м’ячик дуже легкий, його вага складає всього два грами, відтак зайві емоції можуть завадити правильно розрахувати удар".

Ті з учасників, хто дотримався цих правил, і стали чемпіонами. Так, в командній грі першість здобули:
I місце – факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем;
II місце – факультет суспільних наук і міжнародних відносин;
III місце – факультет прикладної математики.

В особистій першості місця розподілилися наступним чином: серед дівчат перше місце посіла Аліса Гора – студентка IV курсу факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, другою стала Валерія Кануннікова – студентка III курсу цього ж факультету, третє місце виборола Валентина Батир – студентка II курсу геолого-географічного факультету.

Серед юнаків з перемогою можна привітати Максима Індиченка (IVкурс ФФЕКС), Тимофія Плохого (I курс ФФЕКС) та Романа Савенка (IV курс ММФ) – перше, друге і третє місця відповідно.

Тепер у планах переможців виступи у складі збірної ДНУ на міських міжвузівських змаганнях, обласних чемпіонатах і вище. Наприклад, Аліса Гора, переможниця у категорії дівчат, зізнається, що на цьому чемпіонаті неодмінно прагнула довести – краще за неї в університеті не грає ніхто! Єдине, що було важко, за словами дівчини, це грати у фіналі з супротивником, з яким добре знайома. "Я вже безліч разів грала у парі з Валерією Канунніковою, а з ким багато граєш, важко потім змагатися. Я знаю слабкі місця супротивника і намагаюсь робити так, щоб йому було не зручно. Так само чинить і він, тому виходить дуже довге протистояння". Наразі Аліса є кандидатом у майстри спорту з настільного тенісу. Спортсменка вважає дивним, що дехто називає теніс легкою грою. "Як і в кожному виді спорту, тут також мають бути нескінченні тренування, травми та дуже велика самовіддача. Особисто я завжди налаштована лише на перемогу", – наголошує Аліса.

Так само позитивно налаштований і Максим Індиченко – переможець чемпіонату серед юнаків. Настільним тенісом хлопець займається з самого дитинства, тож, за його зізнанням, особливих труднощів впродовж гри не відчув: серйозних зусиль довелося докласти лише в двох фінальних іграх, коли з’явилися сильні суперники.

Ось така спортивна молодь навчається в нашому університеті. Побажаємо ж усім спортсменам успіхів та натхнення!

ст. викладач І.М. Головійчук,
студентка ІІІ курсу ФСЗМК Б. Баланда


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram