Версія для друку

Розширюємо географію міжнародної співпраці

Між Дніпропетровським національним університетом ім. О.Гончара та Національною академією авіації Азербайджану укладено Угоду про співпрацю в галузі освіти, науки і культури.

20-21 жовтня в Дніпропетровському національному університеті перебувала делегація з Національної академії авіації Азербайджану (Баку). У складі делегації працювали проректор з навчальної роботи, доцент Самєдов Адалят Султан оглу, Вчений секретар, доцент Абдуллаєв Хагани Имран оглу та помічник ректора, доцент Газарханов Енвєр Таптиг оглу.

Під час зустрічі гостей з ректором Миколою Вікторовичем Поляковим та проректорами ДНУ обговорювалися напрямки співпраці двох ВНЗ. За словами Адалят Самєдова, Національна академія авіації Азербайджану сьогодні спрямовує зусилля на підготовку висококваліфікованих інженерів для діагностики авіаційної техніки і наземних комплексів, тому особлива увага приділяється ґрунтовній підготовці зі спеціальностей, що пропонують сьогодні фізико-технічний, механіко-математичний і факультет прикладної математики ДНУ ім. О.Гончара. Микола Поляков підкреслив, що в ході попередніх домовленостей з ректором Аріф Мір-Джолал огли Пашаєвим йшлося про створення в Національній академії авіації Азербайджану фізико-технічного факультету із напрямками підготовки «прикладна фізика», «двигуни й енергоустановки літальних апаратів», «системи автоматичного керування ракетно-технічними комплексами». Також з азербайджанськими колегами обговорювалися питання розробки спеціальних бакалаврських і магістерських програм, читання базових дисциплін викладачами з ДНУ в Баку, організація курсів з підвищення кваліфікації для викладачів з НААА, створення спільного наукового колективу для проведення досліджень в аерокосмічній галузі та інші.

Під час перебування в Дніпропетровську гості зустрілися з завідувачами кафедр фізико-технічного, механіко-математичного та факультету прикладної математики ДНУ, відвідали фізтех і музей ракетно-космічної техніки Національного центру аерокосмічної освіти молоді. Підсумком переговорів стало підписання Угоди про двосторонню співпрацю між двома ВНЗ.

Зазначимо, що у ДНУ ім. О.Гончара вже є досвід подібної роботи з Євразійським національним університетом ім. Л.Гумільова (м. Астана, Казахстан). Результатом плідної співпраці стало створення міжнародної кафедри космічної техніки та технології в ЄНУ, співзасновником якої виступив ДНУ. Казахські колеги викладають студентам фундаментальні дисципліни, спеціалізовані ж курси читають наші фахівці. Спеціалістів вищої кваліфікації й магістрів для викладання у казахському ВНЗ також готують в ДНУ.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram