Версія для друку

Школа студентського самоврядування в ДНУ

Формування студента як особистості триває протягом усього часу навчання. Це саме стосується і розвитку студента як члена студентського самоврядування. Розвиток організаторських здібностей, новий досвід, придбання корисних навичок та професіоналізму – це різні шляхи для удосконалення. Щоб допомогти у цьому активістам, радою студентів було створено «Школу студентського самоврядування». Вона працювала протягом 3 днів, 16-18 вересня 2011 року, на базі санаторію «Сосновий бір», с. Кочережки, Дніпропетровської обл. Всебічну допомогу рада студентів отримала від ректора Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара Миколи Вікторовича Полякова та голови профспілкової організації Олега Леонідовича Тупиці. Ініціював захід голова Ради студентів ДНУ Микита Плясов.

До школи були зараховані тільки члени РС ДНУ. Для них була створена навчальна програма, що включала у себе: тренінги, лекції, семінари, дебати, командну роботу, тести та персональні завдання. Тренінги були спрямовані на виявлення особистісного потенціалу, на усвідомлення важливості самоврядування, ролі кожного з учасників у цій системі; лекції спрямовувалися на поглиблення знань у психологічних аспектах роботи; семінари відкривали нові знання у галузі мети, завдань та спрямованості студентства, самоврядування, людської праці; дебати розвивали культуру мови та навчали правилам спілкування з опонентами та колегами; у командах студенти вчилися працювати взаємоввічливо, дружньо та ефективно; тести розкривали кожного як індивідуальність; персональні завдання допомогли розробити план роботи у своїй сфері (культмасові заходи, прес-служба, захист прав студентів, інше). Запрошені експерти та гості Школи вчили студентів як бути активними та корисними суспільству, університету, факультету. Голова Всеукраїнської Ради Студентів Анастасія Сабова під час зустріч розповіла про необхідність активної діяльності РС, про формування ефективного апарату, міцної команди, поділилася враженнями про закордонні поїздки, роботу європейських Рад студентів.

За три дні активної роботи активістами РС ДНУ було сформовано план діяльності на перші місяці. Завдяки невимушеній атмосфері та роботі експертів було створено міцний колектив, дружню команду, що готова діяти задля успіху ради студентів та ДНУ. Це дає можливість переконатися, що РС дійсно надає можливості для розвитку, самореалізації, допомагає студентам у стінах університету; і проект «Школи студентського самоврядування» сприяє цьому зростанню.

Рада студентів ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram