Версія для друку

Студенти ДНУ – переможці Міжнародної олімпіади з математики

Наприкінці липня - початку серпня 2011 року у Республіці Болгарія (м. Благоєвград, Болгарський Американський Університет) відбулася 18-та (IMC) Міжнародна студентська олімпіада з математики для студентів вищих навчальних закладів.

Цьогорічні інтелектуальні змагання зібрали 305 студентів  з 86 провідних університетів 35 країн світу. Україну представляли 26 студентів з п’яти університетів – Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Львівського національного університету імені Івана Франка, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Національного технічного університету „Київський політехнічний інститут”, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Переможці на сцені

За результатами Олімпіади два студенти нашого університету отримали нагороди, а саме: Дмитро Кузьменко (2 курс) виборов срібну медаль та Олег Коваленко (4 курс) – бронзову.

Обидва хлопці закінчили обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю і відразу продовжили навчання на механіко-математичному факультеті ДНУ, де з 2 курсу почали займатися науковою роботою під керівництвом лауреата державної премії України, заслуженого діяча науки та техніки, професора В.Ф.Бабенка. Були неодноразовими призерами та переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних учнівських і студентських олімпіад, фестивалів, конкурсів.

Олег з 2009 року вже був учасником чотирьох наукових конференцій: „Функціональні методи в теорії наближень і теорії операторів, присвяченій пам'яті В.К. Дзядика (1919-1998)” (2009 рік), „Теорія наближень та її застосування, присвяченій пам’яті Н.П.Корнейчука (1920-2003)” (2010 рік), „Approximation Theory and Harmonic Analysis (ATHA) workshop”, (Kennesaw State University 2011) „International Symposium in Approximation Theory” , (Vanderbilt University, 2011). Тези доповідей опубліковані. Дмитро ж цим літом вперше брав участь у роботі „Міжнародної конференції з сучасного аналізу, присвяченої 75 річчю Р.М. Тригуба”.

З перемогою талановитих студентів привітав міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. Він висловив подяку ректорові університету Миколі Полякову та викладачам, які докладають великих зусиль для розвитку вітчизняної освіти, розвивають та реалізовують творчі здібності студентів, посилюють їхню зацікавленість до наукового пошуку, готують до міжнародних олімпіад. Побажав нових творчих звершень в освіті і науці, невичерпної енергії, реалізації всіх життєвих задумів.

Болгарський Американський Університет

Довідка:

IMC: Міжнародна математична олімпіада для студентів університетів.

Починаючи з 1994 року Університет-коледж Лондону (University College London) проводить міжнародні студентські змагання для студентів університетів (International Mathematics Competition for university students — IMC). Головним організатором цього змагання є професор Джон Джейн (John Jayne, UCL). З року в рік змінюється місце проведення цієї олімпіади, яка вже відвідала Англію, Болгарію, Македонію, Польщу, Румунію, Угорщину, Чехію.

Змагання за звичай відбувається наприкінці липня. В ньому беруть участь студенти, що закінчили 1-4 рік навчання в університетах. Проводиться 2 тури, по 5 годин кожен. На турі пропонується 6 задач – з алгебри, аналізу (дійсного та комплексного) і комбінаторики. Попередньо задачі надсилають з усього світу до Президента олімпіади, а на засіданні журі відбираються задачі, що будуть запропоновані. Робоча мова олімпіади — англійська.

Студенти нашого університету неодноразово брали участь та здобували медалі на цій олімпіаді.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram