Версія для друку

Підсумки вступної кампанії у ДНУ ім.О.Гончара

За підсумками абітурієнтської кампанії-2011, до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара виявило бажання вступити 15 587 абітурієнтів, серед них 1580 заяв отримано електронною поштою, вони також беруть участь у загальному конкурсі. Відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Володимир Карлюк з цього приводу зізнався, що кількість заяв цього року більша, ніж очікувалося. «Минулого року, коли випускників було майже вдвічі більше, ми отримали 17,5 тисяч заяв, - говорить Володимир Іванович. - У цьому ж році, незважаючи на значно меншу кількість абітурієнтів, і в першу чергу, у східних областях України – ми маємо непоганий конкурс, він є на всі напрямки підготовки. Особливо на лабораторну діагностику (на 25 бюджетних місць – 362 заяви), як завжди, на правознавство (25/800), облік і аудит (5/367), психологію (40/725)… У ніч з 31 липня на перше серпня, як і передбачено у «Правилах прийому», ми вивісили на стендах приймальної комісії і на сайті нашого університету списки рекомендованих до зарахування. Список чималий, тому що набір на бюджет цього року складає 1186 місць. Ми рекомендуємо на кожен напрям підготовки визначену кількість абітурієнтів, які набрали найбільшу кількість балів. Наприклад, на напрям підготовки «системний аналіз» визначено 15 бюджетних місць, квота пільговиків - 3 особи. Прізвища тих, хто вступає поза конкурсом (пільговиків), розташовані у верхній частині рейтингу, далі – звичайні абітурієнти. Найперше – це учасники всеукраїнських олімпіад з максимальною кількістю балів, тобто близько 800, або ті, у кого з профілюючого предмету теж максимум – 200 чи майже 2000 балів».

Зараз абітурієнти визначаються, у якому ВНЗ вони хочуть навчатися, і подають оригінали. Подивитися списки уже зарекомендованих вступники можуть у будь-який час безпосередньо в приймальній комісії ДНУ чи на сайті dnu.dp.ua. На сьогодні до Дніпропетровського національного університету подано 1442 оригінали: їх більше, ніж бюджетних місць. Це означає, що з різних причин ще можуть звільнятися бюджетні місця, наприклад, хтось передумає вступати до ДНУ, а якщо не звільняться, то вступник, який хоче навчатися лише в цьому виші, має можливість піти на контракт - таких теж чимало.

За словами В. Карплюка, відчуваються переваги цьогорічного нововведення – електронного вступу, оскільки значно зменшилися величезні щоденні черги: «Але, незважаючи на це, приймальна комісія під час вступної кампанії працювала напружено, без перерв і вихідних, і в такому режимі ще працюватиме до 20 серпня. За правилами прийому, ми повинні здійснити набір на бюджет не пізніше 10 серпня, 11-го вивісимо остаточні списки зарахованих. Сподіваємося, що план бюджетного набору буде виконано, адже, Дніпропетровський національний цього року посів сьоме місце за кількістю поданих заяв серед українських ВНЗ».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram