Версія для друку

„Яскрава особистість – 2011”

Кращих із кращих визначили на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ ім. О.Гончара.

Цей навчальний рік був важливим і значущим для факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства. Студенти факультету перемагали на Всеукраїнських конкурсах та олімпіадах, отримували відзнаки за кращі наукові роботи на конференціях, були першими у пісенних, танцювальних та ораторських конкурсах. Характерною ознакою факультету є широкий спектр підготовки фахівців з української мови та літератури, порівняльного літературознавства, літератури зарубіжних країн, образотворчого мистецтва, дизайну, російської, англійської, німецької, французької, китайської та японської мов. За всіма спеціальностями тут навчається понад 1500 студентів.

Цього року за ініціативи студентської ради факультету було започатковано нове свято – конкурс „Яскрава особистість”, що визначить найкращих студентів і викладачів, завдяки яким факультет досяг значних наукових та творчих успіхів протягом навчального року. Церемонія нагородження відбувалася за різними номінаціями, серед яких: „Краща група та куратор”, „Золотий голос факультету”, „Відкриття року”, „Через терни – до зірок (тут брали участь переможці Всеукраїнських олімпіад та конкурсів), „Науковий тандем” (викладач та студент, які разом досягли певних нааукових успіхів), „У ритмі факультету” (хореографічна номінація) та інші. У кожній – по 5-6 номінантів, які обиралися шляхом опитування, проведеного серед студентів. Кращі з кращих визначалися зусиллями компетентного журі, до складу якого увійшли викладачі та студенти, а очолила декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, професор І.С. Попова. Теплою промовою Ірина Степанівна привітала зал :

- Цей оригінальний конкурс ми проводимо на факультеті вперше. Наших студентів надихнула така відома церемонія як „Людина року”. Ідея студентів була підтримана і викладачами, і керівництвом факультету. І це не випадково, тому що на нашому факультеті навчається й працює багато неординарних, творчих людей: викладачі, професори, доценти, багато талановитої студентської молоді.

До свята була проведена велика підготовча робота. Студенти знайшли спонсорів, які приготували подарунки, самі придумали кілька цікавих номінацій, відібрали найкращих. Так, у номінації „Перший хлопець на ФУІФМі” змагалися п’ятеро студентів. У нас на факультеті навчаються переважно дівчата, тому ми цінуємо кожного хлопця.

Зрозуміло, що наше свято є змаганням. Безперечно, в кожній номінації буде переможець. Але, на моє глибоке переконання, у нас не буде переможених. Тому що сам вихід на сцену вже є певною перемогою. Сьогодні перемагатиме посмішка, добрий настрій, хороше ставлення, підтримка всіх, хто виходитиме на сцену. Думаю, що свято стане доброю традицією. Принаймні, мені цього б дуже хотілося.

Протягом свята студенти й викладачі подарували глядачам художні виступи, відбулося прощання із п’ятикурсниками, були нагороджені переможці в номінаціях, яких визначали за результатами студентського голосування. Хотілося би відзначити, що у номінації „Відкриття року” перемогла голова ради факультету, багатогранна та яскрава студентка 3 курсу англійського відділення Альона Сівкова. Після вистави „Невеличка драма”, прем’єра якої відбулася у лютому, однокурсники до Альони інакше як Марта, не звертаються. Рік, що добігає кінця, став для неї знаковим не лише в сценічному плані, а й неодноразовими перемогами на мовних конкурсах обласного та всеукраїнського рівнів. Цього ж року Альону обрали головою студентської ради.

А от найкращого хлопця дівчата обрати не змогли. Ними стали зразу двоє: студенти 1 курсу китайського відділення Артем Лівшиць і 4 курсу української філології Євген Назаренко. Всім переможцям і учасникам Ірина Степанівна побажала нових творчих злетів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram