Версія для друку

А ти вмієш орієнтуватися на місцевості?

У ДНУ пройшли загальноуніверситетські змагання зі спортивного орієнтування.

Нещодавно парк Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара перетворився на справжнє поле бою, де проводились завзяті перегони зі швидкісного орієнтування на місцевості. Усього у цих змаганнях взяли участь 168 студентів з різних факультетів ДНУ. На початку спортивної гри усі учасники отримали мапу із зазначеним маршрутом. Хлопцям та дівчатам належало знайти на території парку шість контрольних пунктів. За умовами змагань, на кожному із таких пунктів їх чекав контролер, який, компостуючи карту, мав підтвердити присутність того чи іншого спортсмена на даному місці. Аби винахідливим гравцям не вдалося схитрувати, компостери, безумовно, різнились за будовою. Окрім того, порушенням правил змагань також вважалось недотримання самої послідовності руху, за що учасників могли автоматично зняти з дистанції.

Традиційно спортивні перегони першими розпочали хлопці. Студенти, з мапами в руках, цілими групами розбігалися у різних напрямках, нехтуючи стежками і спритно долаючи будь-які перешкоди. Не зважаючи навіть на несприятливі погодні умови, більшість із них впорались із завданням вдвічі швидше за відведені на це півгодини. Юнаки розуміли, навіть на етапі повернення дуже важливо не розслаблятися завчасно, адже останні секунди відіграють вирішальну роль. Усі показані спортсменами результати фіксував викладач кафедри фізичного виховання і спорту ДНУ Валерій Алімович Ніколенко. За правилами участі у змаганні, ті студенти, які потрапили у першу десятку фіналістів, автоматично отримували залік із фізичного виховання.

Дівчата-спортсменки розпочали перегони трохи пізніше, але здобували перемогу не менш завзято, ніж хлопці. Вже через 15 хвилин після старту на полі з’явилися перші задоволені обличчя фіналісток. Ось якими враженнями від спортивного забігу поділилася студентка хімічного факультету Дарина Безпалько: "Якщо швидко зорієнтуватися, то це не забере небагато часу, – говорить дівчина. – На мапі все було зрозуміло: позначені корпуси університету, бібліотека – все знайоме, а тому орієнтуватися було не важко. Єдине, що заважало, – це сильний вітер". "Ми намагалися триматися всі разом, не зважаючи на те, що кожен учасник був сам за себе. Допомагали одна одній, адже ми – єдина команда", – відзначали інші студентки-учасниці.

Отже, за підсумками заходу, перші місця розподілилися наступним чином:
Хлопці:
1. Руслан Бовкун (факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем)
2. Дмитро Козлов (факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем)
3. Іван Литвиченко (факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем)

Дівчата:
1. Анастасія Калиновська (фізико-технічний факультет)
2. Тетяна Ткачук (факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем)
3. Дарина Мамеко (хімічний факультет)

Вітаємо найспритніших студентів ДНУ і бажаємо успіхів!

Спортивний кореспондент
ДНУ ім. О.Гончара
Богдана Баланда


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram