Версія для друку

Шануймо природу усюди й завжди

У рамках загальноміських заходів, присвячених Дню довкілля, 16 квітня у Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара традиційно відбувся суботник з благоустрою та озеленення університетської території. Студенти разом з кураторами, комендантами, працівниками господарських служб привели у належний стан студентське містечко, Ботанічний сад, спортмайданчики, територію навколо навчальних корпусів, гуртожитків, Наукової бібліотеки, Палацу спорту, Палацу студентів.

На закріплених за кожним факультетом ділянках було зібрано та вивезено сміття, вирубано дику порость. Біля всіх гуртожитків облаштовано клумби. Прибирали також у парку ім. Гагаріна та прилеглій території на проспекті Гагаріна та вулиці Казакова.

За словами проректора з адміністративно-господарчої роботи М.М. Ружина, суботник пройшов дружно та організовано, виконано усі поставлені завдання:

- Це внесок нашого університету в загальну справу – зробити рідне місто доглянутим. Ми щороку проводимо такі заходи і зазвичай чергуємо дні довкілля з чистими четвергами. На великій території університету, що охоплює 78 га, необхідно багато працювати, і студенти завжди нам у цьому допомагають. За моїми спостереженнями, найпрацелюбнішими щороку виявляються студенти механіко-математичного і факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, фізтехівці теж непогано працюють, якщо їх заохочувати. Із сумлінням та усвідомленням своєї справи студенти факультету біології, екології та медицини облагороджують ботанічний сад, який потребує найбільшого фізичного навантаження. На мою думку, подібні заходи важливо і необхідно проводити для того, щоб кожний очищувався разом з довкіллям. Та й взагалі, суботники допомагають об’єднати всіх мешканців міста спільним прагненням жити у чистоті, – підкреслив Микола Миколайович.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram