Версія для друку

В Дніпропетровську відбулась IV Всеукраїнська правнича школа з корпоративного права

2 – 3 квітня 2011 року Дніпропетровський осередок Ліги студентів АПУ разом з Юридичним факультетом Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара провели IV Всеукраїнську правничу школу з корпоративного права. Захід відбувся за партнерської підтримки Адвокатського об’єднання «С. Т. Партнерс» та Юридичної фірми «Legart».

У цьогорічній, традиційній та вже 4-тій, школі взяли участь більше 40 студентів з провідних ВНЗ України, а саме: Національного університету «Києво-Могилянська Академія», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Академії адвокатури України, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Академії митної служби України, Донецького національного університету, Запорізького національного університету, Таврійського національного університету імені Володимира Вернадського, Харківського національного університету імені Василя Каразіна, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Національного університету «Одеська юридична академія» та його Кримського факультету і Черкаського навчального центру, а також Кримського юридичного інституту Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

Слід відзначити насиченість програми заходу: слухачі за два дні школи прослухали 5 лекцій, присвячених найбільш актуальним проблемам корпоративного права, в рамках офіційної частини проекту, та весело і приємно провели час у дружньому колі колег-однодумців під час екскурсії містом.

Відкривали IV Всеукраїнську правничу школу з корпоративного права вітальним словом голова Дніпропетровського осередку Ліги студентів АПУ Дмитро Трескін разом з керуючим партнером Юридичної фірми «Legart» Євгеном Смірновим. Під час свого виступу голова осередку наголосив на актуальності тематики заходу, традиційності його проведення та затребуваності школи майбутніми правниками. В свою чергу, пан Смірнов підкреслив необхідність проведення подібних заходів для студентів-юристів з метою підвищення їх практичної підготовки та підтвердив готовність Юридичної фірми «Legart» і в подальшому плідно співпрацювати з Дніпропетровським осередком Ліги студентів АПУ.

Навчально-практична частина школи розпочалась з блискучої вступної лекції до корпоративного права від першого голови Дніпропетровського осередку, його фундатора та засновника цього заходу, керуючого партнера Юридичної фірми «Екс Юре» Володимира Шпака, який доступно та лаконічно окреслив базисні поняття та процедури сфери корпоративного права. Лекційну «естафету» перехопив юрист Юридичної фірми «ФАРГО» Максим Носарев з виступом з актуального на сьогодні питання акціонерних угод. Дві захоплюючі лекції від неповторного оратора адвоката Дмитра Поповського, об’єднані спільною тематикою стратегії і тактики під час судового розгляду корпоративних спорів, завершили перший та розпочали другий день заходу. Учасники із зацікавленістю слухали доповідача, який вже вдруге бере участь у заході в якості тренера, ставили йому непрості запитання та отримували на них достатньо неординарні відповіді. В межах свого виступу пан Поповський не раз висвітлював питання, суміжні з темою лекцій, збагачуючи доповідь прикладами із власної багатої практичної діяльності. Юрисконсульт ПАТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» Світлана Одукалець завершила лекційну складову школи доповіддю, що розкривала питання про типи та обіг акцій публічних та приватних акціонерних товариств. Пані Одукалець знайома багатьом учасникам заходу ще зі студентських часів, оскільки вже 4 роки поспіль бере участь у його організації та проведенні як член організаційного комітету. Її доповідь, що ґрунтувалась на наукових розробках, проведених під час навчання, та набутому досвіді практичної діяльності, не залишила байдужим жодного слухача.

Слід також відзначити активність учасників та неабияку обізнаність їх у галузі корпоративного права. Замість монотонних лекцій у приміщенні Палацу студентів імені Юрія Гагаріна Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулося справжнє професійне обговорення, яке іноді переростало в тактовну науково-практичну полеміку.

IV Всеукраїнська правнича школа з корпоративного права добігла свого кінця, учасники з яскравими враженнями роз’їхалися по багатьох куточках України, захопивши з собою купу спогадів та приємних моментів. Лектори повернулись до своєї плідної юридичної практики. Організаційний комітет ледь встиг «оговтатись» після такого масштабного заходу, а вже на адресу голови осередку йдуть листи з подяками від учасників та проханням повторити…

А що краще може свідчити про популярність заходу?!
Чекаємо на всіх Вас за рік в найкращому місті на Дніпрі!

Валерія Нугаєва,
Прес-секретар
Дніпропетровського осередку Ліги студентів АПУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram