Версія для друку

„Я пишаюсь тим, що я українець!”

Наприкінці січня в Києві відбулося урочисте нагородження фіналістів Всеукраїнського конкурсу студентських творчих робіт „Я пишаюсь тим, що я українець!”, організатором якого виступили Всеукраїнська молодіжна громадська організація „Молоді регіони” та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Всього у конкурсі взяли участь майже 500 учасників, але до фіналу потрапили лише 27 найталановитіших – по одному від кожного регіону країни. І тільки троє стали переможцями конкурсу, серед них – представниця Дніпропетровщини, студентка ІІІ курсу англійського відділення факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Альона Сівкова (куратор –Дар’я Мельник). Звання лауреата дівчина отримала за свій художньо-психологічний нарис „Творча імпровізація, або Як загартовується патріотизм...” Також призерами конкурсу стали Віра Пустовалова з Харкова та Уляна Буднік з Івано-Франківська. Переможці отримали грамоти та Apple iPad.

На церемонії нагородження, яка відбувалася у залі засідань колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, були присутні міністр освіти Дмитро Табачник, Голова ВМГО "Молоді регіони", народний депутат Андрій Пінчук, заступник міністра культури Юрій Артеменко. Вітаючи талановиту молодь, Д. Табачник зазначив, що конкурс „Я пишаюсь тим, що я українець!” яскраво продемонстрував рівень вільного мислення та креативність усіх учасників. „Добре, що незалежно від того, хто став переможцем, усі виявили бажання самостійно мислити і демонструвати творчі концепції розвитку нашої держави. Проведення цього конкурсу говорить про надзвичайно високий рівень підготовки молодих громадян України, про їх освіченість й бажання працювати”, – наголосив міністр.

Ми зустрілися з Альоною Сівковою вже після канікул, коли почалися заняття в університеті, де студентка, крім основної англійської, вивчає ще французьку й турецьку мови, але і на рідну українську також залишається час. І не тільки. Дівчина зарекомендувала себе на факультеті як творча особистість. Вона грає у студентському театрі „Відлуння”, що діє при кафедрі української літератури факультету. До речі, саме доцент цієї кафедри, заступник декана з виховної роботи Олександра Гонюк і запропонувала Альоні взяти участь у конкурсі. Взагалі, Альона, починаючи ще зі школи, неодноразовий лауреат і переможець багатьох творчих конкурсів та олімпіад (у тому числі Всеукраїнського конкурсу імені Петра Яцика), активний член Ради студентів ДНУ.

„Вірші пишу з 14 років, – розповідає дівчина, – продовжую писати й зараз, почала експериментувати з прозою. Вже двічі друкувалася у місцевому альманасі „Собори наших душ”. У 2009 році взяла участь у радіопередачі Дніпропетровського обласного радіо „Перлини Придніпров’я”, присвяченій молодим поетам, де читала свої вірші. Мрію написати і випустити збірку власних творів.

Я життєрадісна, весела людина, – характеризує себе Альона, – маю чимало друзів та ненавиджу самотність. Якщо казати про моє життєве кредо, то ним є слова з роману Івана Багряного „Тигролови”: „Сміливі завжди мають щастя!”. Намагаюся дивитися з оптимізмом на все та жити за покликом серця. Маю дещо непосидючий характер, тому обожнюю подорожувати, пізнавати нові країни та знайомитися з новими цікавими людьми. Мене приваблює все загадкове та невідоме – майбутнє, люди і, звісно, література!

Чесно кажучи, я ще напевне не вирішила, ким стану в майбутньому, але більш за все хочу не прожити це життя марно та лишити людям добру пам’ять про себе!”

Хай тобі щастить, Альоно!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram