Версія для друку

Найскладніший державний іспит складено!

Вчена рада Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара привітала Миколу Вікторовича Полякова з переобранням на посаду ректора.

Багатогранна діяльність М.В. Полякова на чолі Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара – одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів нашої держави – отримала втретє беззаперечну підтримку колег, студентів, громадськості, регіональної влади, керівництва Міністерства освіти й науки, молоді та спорту України.

Сьогоднішній університет – це сучасний, монолітний, консолідований колектив, команда однодумців, де сповідується високий професіоналізм, відповідальність, відкритість, прозорість, колегіальність у прийнятті й реалізації стратегічних для університетського життя рішень.

Від імені Вченої ради та всього колективу ДНУ ім. О.Гончара Миколу Вікторовича привітав перший проректор Олександр Олексійович Кочубей.

- Сам факт, що трудовий колектив університету вкотре висловив Вам свою повну довіру й підтримку та доручив Вам своє майбутнє, став не тільки очікуваною, але й закономірною подією, – зазначив Олександр Олексійович. – Адже протягом попередніх 12 років Ви кожного дня проходили поточний контроль знань, коли з успіхом складали непрості заліки на мудрість, професіоналізм і компетентність, принциповість і відповідальність, державницьке мислення й, як результат, Ви з успіхом – на «відмінно» склали державний іспит ректора – іспит на справжність.

Ми впевнені, що своє призначення Ви сприймаєте не тільки як вияв великої довіри, а й водночас як велику відповідальність за тих, хто працює й вчиться поряд з Вами. Тому нехай Ваша повсякденна діяльність на посаді ректора й надалі буде щедрою на нові ідеї та відкриття, мудрі й далекоглядні рішення, що стануть основою для подальшого розвитку університету та запорукою його нових досягнень. І нехай на довгі роки залишається незмінним кредо Вашого життя – вірно служити університету і його людям, – побажав перший проректор ДНУ від імені колег.

Голова профспілкового комітету ДНУ Олег Леонідович Тупиця вручив ректорові символ мудрості, інтелекту й ерудиції – сову, а декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Ірина Степанівна Попова побажала, щоб рівно через сім років, коли закінчиться строк цього контракту, колектив знову вітав Миколу Вікторовича з переобранням.

Ректор подякував колективу за підтримку й довіру:

- Вдячний долі, що пов’язала мене з університетом. Починаючи з 1966 року, коли прийшов сюди студентом, я й досі навчаюся, переймаю мудрість старших колег. За 12 років нами зроблено багато добрих справ, видатних досягнень, але були й прорахунки, була невизначеність. Та з першого дня у нас панує атмосфера творчого пошуку, де оcновоположними принципами взаємин визнаються взаємоповага, принциповість і вимогливість до себе й колег.

Наш колектив у своїй діяльності спирається на найкращі традиції минулого, адекватно й виважено реагує на реалії й вимоги сьогодення й, найголовніше, працює на перспективу, на майбутнє. На нас чекає якісне оновлення багатогранної університетської діяльності, що відповідатиме вимогам сучасності й забезпечуватиме нашій університетській спільноті гідне місце в єдиному науково-освітньому європейському та світовому просторі. Ми й надалі розвиватимемо міжнародне співробітництво, партнерські стосунки з ВНЗ України, будемо підтримувати традиційні наукові університетські школи, будемо плекати талановиту молодь.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram