Версія для друку

Привітання ректору М.В. Полякову

Шановний Миколо Вікторовичу!

Прийміть щирі й сердечні вітання з переобранням на найвищу університетську посаду – посаду ректора. Це очікувана й закономірна, а від того по-особливому вагома й без перебільшення знакова подія не тільки у Вашому особистому, професійному, творчому житті, але й новий етап поступу й зростання багатотисячного університетського колективу викладачів, науковців, співробітників, студентів, майбутнє якого передусім пов’язується з іменем першого керівника, його авторитетом, ідеями, конкретними справами, людською привабливістю.

Ви й Ваша багатогранна діяльність на чолі Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара – одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів нашої держави – отримали в черговий раз беззаперечну підтримку колег, однодумців, друзів, соратників, студентів, громадськості, регіональної влади, керівництва Міністерства освіти й науки України. І це справедливо. Ваш рідний університет, у якому Ви пройшли славний шлях від студента до ректора-академіка, витримали головний іспит у житті кожної людини – іспит на справжність, став за часів Вашого керівництва потужним регіональним закладом освіти, колектив якого у своїй діяльності спирається на найкращі традиції минулого, адекватно й виважено реагує на реалії й вимоги сьогодення й, найголовніше, працює на перспективу, на майбутнє. Сьогоднішній університет – це сучасний, монолітний, консолідований колектив, команда однодумців, де сповідується високий професіоналізм, відповідальність, відкритість, прозорість, колегіальність у прийнятті й реалізації стратегічних для університетського життя рішень, де панує атмосфера творчості й постійного пошуку, де оcновоположним принципом взаємин визнається тільки взаємоповага.

Ми свідомі того, що в активі Вашої успішної ректорської діяльності протягом попередніх 12-и років є насамперед кардинальне, якісне оновлення багатогранної університетської діяльності, яка відповідає духові й вимогам нашого непростого, але цікавого часу, а головне – забезпечує нашій університетській спільноті достойне місце в єдиному науково-освітньому європейському та світовому просторі. Отож відкриття нових, цікавих і перспективних спеціальностей, перехід на європейські стандарти та методики навчання, здійснення назрілих і таких необхідних структурних змін, налагодження конструктивного діалогу з державною владою та органами місцевого самоврядування, активізація міжнародного співробітництва, партнерські стосунки з вишами країни, підтримка, з одного боку, потужних традиційних наукових університетських шкіл, а з іншого – наукових пошуків талановитої молоді, особлива увага до підготовки кадрів вищої кваліфікації, наявність сильного студентського самоврядування і, зокрема, партнерського діалогу з тими, кого вчимо, прагнення отримати статус дослідницького закладу – усе це й багато іншого, значного, вагомого, суттєвого, стало незаперечними фактами нашого університетського життя передусім завдяки Вашому енергійному керівництву як першої особи університету, Вашій небайдужості, щоденній копіткій праці.

Сьогодні Ви, шановний Миколо Вікторовичу, визнаний лідер усього університетського колективу – від студента до професора. У Вашому життєвому доробку вченого, керівника, педагога, людини – авторитет, компетентність, визнання, професіоналізм, відповідальність, державницьке мислення, активна громадянська позиція, принциповість, а також досвід і мудрість, що стає надійним гарантом Вашої подальшої успішності.

Впевнені, що своє нове призначення Ви сприймаєте як вияв великої довіри і водночас як велику відповідальність за тих, хто працює й вчиться поряд з Вами. Ми переконані, що Ви – ректор-професіонал, новатор, прагматик, реаліст, якому добре відомі не тільки досягнення, але й проблеми освітян, і трохи романтик, окрилений надією й упевненістю на достойне майбутнє очолюваного Вами колективу.

Нехай Ваша повсякденна нелегка діяльність на вкрай відповідальній посаді буде щедрою на нові ідеї, відкриття, мудрі й далекоглядні рішення, які допоможуть виконати поставлені завдання й здійснити задумані плани в ім’я розбудови української освіти. Нехай Вас завжди супроводжують творче натхнення й наснага, оптимізм, добро, гармонія, успіх, повага. Нехай ніколи не вичерпується Ваша особиста людська принадність, доброта, відкритість, порядність, толерантність, прагнення прийти на допомогу. Нехай на довгі роки залишається незмінним Ваше найвище кредо – вірно служити університету і його людям.

Щиро Ваші: колеги і студенти ДНУ.


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram