Версія для друку

Зірки української журналістики поділилися досвідом зі студентами ДНУ ім. Олеся Гончара

Незабаром Новий рік. Час, коли всі чекають на веселий настрій, чудові сюрпризи, зустрічі та неочікувані подарунки… Своєрідним подарунком для студентів ФСЗМК стало знайомство та майстер-клас від Руслана Кухарчука, тележурналіста, президента Асоціації журналістів «Новомедіа», а також Андрія Макаренка, ведучого програми «Час новин» на 5 каналі.

22 грудня, модульний тиждень, не за горами сесія, в коридорах людно – студенти відстоюють свої знання і оцінки. Раптом хтось порушує цей час-пік, і більша половина коридору прямує до вільної аудиторії. Як виявилося, усіх запросили на зустріч з Русланом Кухарчуком та Андрієм Макаренком. В аудиторії був аншлаг, гості спілкувалися зі студентами майже три години. Говорили про релігійну тематику у світських ЗМІ: чи потрібно її висвітлювати, яке значення вона має для об’єктивної реальності дня. Андрій Макаренко розповів своєрідний рецепт успіху і на прикладі свого життєвого досвіду порадив майбутнім колегам, як потрапити на центральний телеканал і затриматися там. Не обійшлося і без актуальної теми сьогодення – громадянської журналістики та блогосфери. Як виявилось, більшість студентів уже мають свій блог – своєрідний щоденник, де фіксують те, що їх турбує і цікавить. Гості підтримали студентів, наголосивши, що для майбутніх журналістів можливість відточити перо – це дуже корисна і потрібна справа.

Загалом бесіда вийшла живою і по-справжньому товариською. Фахівці із задоволенням відповіли на питання студентів, поділилися професійними таємницями і розповіли про діяльність «Новомедіа».

Усіх бажаючих київські журналісти також запросили до співпраці, оголосивши конкурс на тему "Життя і розмаїття християнських конфесій регіону". За умовами серед студентських робіт можуть бути статті, радіопрограми та телерепортажі. Переможці отримають дипломи та грошову премію, а кращі роботи будуть опубліковані. Окрім того, студентам подарували інформаційні бюлетені Асоціації «Новомедіа», де вони можуть знайти координати для співпраці.

На завершення зустрічі Руслан Кухарчук та Андрій Макаренко порадили майбутнім колегам пам’ятати: "Те, що ви пишете і транслюєте сьогодні – таким буде завтра".

Задоволені ж студенти ділилися один з одним своїми враженнями: "Мені сподобався майстер-клас. Цікаво було дізнатися, як насправді відбувається у моїй майбутній професії все те, чому нас навчають на заняттях. Побільше б таких зустрічей!".

Студентка ФСЗМК Кривенко Наталія


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram