Версія для друку

Нація живе доти, доки вона мислить

На базі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулося урочисте відкриття Центру підвищення кваліфікації державних службовців.

Центр відкрили заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Є.М. Суліма, ректор ДНУ ім. О.Гончара М.В. Поляков і начальник управління державної служби Головдержслужби України у Дніпропетровській області О.Л. Молошна.

Центр підвищення кваліфікації державних службовців створено в рамках міжнародного Проекту TEMPUS «Мережі освітніх центрів сучасних технологій місцевого самоврядування (ECESIS, HES_JEP-00232-2008)» за фінансової підтримки Євроспівдружності.

Проект організовує мережу навчальних центрів на базі провідних регіональних університетів для перепідготовки державних службовців органів місцевого самоуправління за напрямком сучасних інформаційних технологій та іноземної мови. TEMPUS ECESIS об’єднує 19 партнерів з Іспанії, Німеччини, Польщі, Словаччини, Вірменії, Молдови, Росії, України. Під час виконання Проекту 7 викладачів ДНУ пройшли перепідготовку в університетах країн-партнерів ЄС та одержали досвід застосування інноваційних технологій, який вони почали впроваджувати під час навчання пілотної групи державних службовців у створеному Центрі.

«Головною метою Проекту є поширення досвіду країн ЄС у сфері новітніх інформаційних технологій та організації електронного врядування на країни Східної Європи, - зазначив ректор ДНУ Микола Поляков. – Це завдання реалізується через підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування на базі мережі з 7-ми навчальних центрів в Україні, Росії, Вірменії, Молдові, таких, як ми сьогодні відкриваємо у ДНУ.

Ми дуже ретельно готувалися до відкриття Центру. За рахунок університету відремонтовано приміщення; обладнано аудиторію спеціалізованими меблями та підключено до мережі Internet усю техніку через університетську телекомунікаційну мережу. Також придбано необхідну навчальну літературу. За рахунок коштів Проекту TEMPUS для Центру придбано сучасне комп’ютерне обладнання (16 комп’ютерів, 2 ноутбуки, багатофункціональний пристрій, проектор, комутатор з точкою доступу Wi-Fi). У Центрі уже розпочато навчання пілотної групи у складі 16 держслужбовців», - наголосив ректор.

І під час відкриття центру, і в розмові зі студентами, заступник Міністра Євген Суліма наголошував, що сьогодні стратегічним напрямком розвитку галузі міністерство визначає підвищення якості освіти. «У сучасному розумінні якісна освіта – це не тільки теоретичні знання, отримані з підручників. Світові тенденції демонструють, що велику роль відіграє практика, як у наукових лабораторіях, так і на підприємствах, – підкреслив Євген Миколайович. – Тільки так можна зрозуміти сучасні вимоги ринку праці, прагнення роботодавців отримати висококваліфікованого молодого фахівця. Відкриття Центру підвищення кваліфікації державних службовців демонструє саме таку взаємодію класичного університету і роботодавця – у даному випадку Головдержслужби України – у визначенні пріоритетних напрямків підготовки і перепідготовки фахівців для органів місцевого самоврядування.

Мій досвід спілкування зі студентами свідчить, що сьогодні молоді люди все більше усвідомлюють власну відповідальність за якість отриманих у ВНЗ знань та самі прагнуть стати конкурентоспроможними фахівцями. Сьогодні у Дніпропетровському національному університеті я зустрівся з розумними і талановитими студентами, які вже досягли певних успіхів у всеукраїнських олімпіадах, здобули перемоги світового рівня. Ви знаєте, нація живе доти, доки вона мислить. Тож я закликаю молодь продовжувати і відроджувати наші традиції у науці» - звернувся заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту до студентів механіко-математичного факультету та прикладної математики.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram