Версія для друку

Нові старти

У Дніпропетровському національному університеті імені О. Гончара відбулось відкриття щорічної Спартакіади з легкої атлетики.

У рамках цього заходу між представниками усіх 15 факультетів пройшли змагання з естафетного спортивного бігу – одного з наймасовіших видів університетських спортивних змагань. В окремих забігах хлопці та дівчата долали дистанції 4х100 та 4х200 метрів. Переможців в командній першості визначала головний суддя змагань – Світлана Вікторівна Черевко.

Відкрили урочисте дійство ректор Дніпропетровського національного університету Микола Вікторович Поляков і завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Володимир Іванович Саричев. Вони привітали усіх присутніх з початком спортивного свята і нагородили переможців спартакіади за минулий навчальний рік.

Звертаючись до учасників змагань ректор наголосив, що наш університет пишається не тільки значними науковими здобутками, але й високими спортивним досягненнями. Так, за роки свого існування кафедра фізичного виховання ДНУ підготувала більше 100 майстрів спорту, а у її складі завжди працювали і працюють заслужені тренери та майстри спорту міжнародного рівня. М. В. Поляков висловив впевненість у тому, що в університеті й надалі продовжуватимуть успішно функціонувати школи з водного полу, легкої атлетики, волейболу, гімнастики, шахів та інших видів спорту. Микола Вікторович також повідомив, що цього року маємо 30 кандидатів у МСУ серед першокурсників, а тому побажав їм великих спортивних здобутків у майбутньому: "Переконаний, що вже з наступного року ваша наполеглива праця почне приносити перші успіхи. Відтак бажаю вам вписати свої імена у перелік досягнень нашого університету, і нехай спорт супроводжує вас не тільки в цей день, але й протягом усього життя!". В. І. Саричев висловив сподівання, що на святі пануватиме атмосфера змагальності, судійство буде об’єктивним, а учасникам змагань побажав поваги до своїх суперників і спортивної фортуни для гідних результатів.

Після цього кращі спортсмени університету провели традиційну церемонію підняття державного прапору. Далі глядачі, яких на стадіоні зібралося близько 600 чоловік, переглянули танцювальні виступи від представниць університетської команди з черлідінгу. За результатами змагань, переможцями і призерами спартакіади-2010 стали:

- в естафеті 4х100 м у дівчат 1 місце зайняв факультет психології, 2 місце – факультет прикладної математики і 3 місце - біолого-екологічний факультет.

- в естафеті 4х200 м найбільш успішними виявились представниці факультету психології, 2 місце посіли дівчата факультету систем і засобів масової комунікації, 3 – студентки механіко-математичного факультету. У юнаків результати обох естафет розподілились однаково: призерами стали факультети фізики, електроніки та комп’ютерних систем, міжнародної економіки та фізико-технічний факультет.

Завершився захід урочистим нагородженням переможців.


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram