Версія для друку

Зустріч міністра закордонних справ зі студентами університету

Жінок у дипломатичних представництвах України побільшає

Таку обіцянку дав міністр закордонних справ України Борис Тарасюк спілкуючись зі студентами Дніпропетровського національного університету. На зустрічі, що відбулася напередодні весняного жіночого свята, окрім серйозних проблем національної геополітики, обговорювалася і внутрішня гендерна політика міністерства. Пан Тарасюк високо оцінив роботу двох послів України, які є представницями прекрасної половини, і запевнив, що дуже схвально ставиться до зростання ролі жінок у великій політиці, навівши приклади скандинавських країн, де жінки обіймають найвищі посади у державному керівництві.


Корисним для сьогоднішніх студентів підсумком діяльності МЗС Борис Тарасюк вважає домовленість із країнами Євросоюзу про спрощення візового режиму. В першу чергу ці пільги стосуватимуться студентів, науковців, представників засобів масової інформації, спортсменів, бізнесменів.

Студентів, що прийшли на зустріч з міністром до Наукової бібліотеки ім. О. Гончара, також цікавили проблеми українсько-російських взаємин. Враховуючи, що серед присутніх були майбутні політологи, журналісти, економісти та фахівці з міжнародних відносин, коло питань було досить широким: від законодавчих колізій щодо розташування в Криму Чорноморського флоту до економічних наслідків заборони експорту м'ясо-молочної продукції. Борис Тарасюк з огляду на власний досвід роботи у МЗС нагадав, що гострі питання у взаєминах із Російською Федерацією виникали щороку з моменту проголошення Україною незалежності, але на те й існують дипломати, щоб налагоджувати відносини у моменти кризових ситуацій.


Студентів з Китайської Народної Республіки, яких в ДНУ навчається більше 300 осіб, цікавила думка міністра щодо відносин із їхньою батьківщиною. Борис Тарасюк відзначив, що Україна вважає КНР одним із приоритетних партнерів та дотримується політики єдиного Китаю, але вважає, що потенційні можливості співпраці використовуються обома країнами не у повному обсязі. Перспективним зокрема пан міністр вважає співробітництво у ракетно-космічній галузі та сфері високих технологій.

Дякуючи шановному гостеві за цікаву зустріч, перший проректор ДНУ Олександр Кочубей на згадку вручив Борису Тарасюку фотографії минулого візиту пана міністра до ДНУ, що відбувся рік тому. Цього разу також було багато охочих сфотографуватися з міністром, тож чекаймо на наступний візит.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram