Версія для друку

У психологів ювілей

У цьому році виповнюється 25 років факультету психології Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, який був створений у 1984 році, і за час його існування тут було підготовлено понад дві тисячі спеціалістів. До ювілею колектив підійшов гідно і творчо. Тим більше, що урочистості з цієї нагоди співпали з традиційним Днем факультету.

На свято до Палацу студентів ДНУ були запрошені випускники різних років навчання, зібралися також колеги з кращих вишів України та регіону, зокрема, кафедри психології Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, факультету соціальної педагогіки та психології Запорізького національного університету, факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, кафедри соціальної педагогіки і корекційної освіти Київського міського педагогічного університету ім. Б. Д. Грінченка та ін. Факультет привітали колеги з Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, університету штату Алабама (США), а також з Українського фонду «Благополуччя дітей» (Київ) та управління освіти і науки Криворізької міської ради.

Відкрив свято проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ, проф. В. В. Іваненко. Декан факультету проф. В. Г. Мусіяка ознайомив присутніх із наказом ректора ДНУ проф. М. В. Полякова про нагородження Почесними грамотами кращих викладачів і студентів.

Ну і яке ж свято без концерту? У ньому взяли участь студенти й викладачі факультету психології, вихованці підшефного дитячого будинку № 1 і творчий клуб «Паростки» Гуманітарного центру освіти і виховання ДНУ. У залі Палацу студентів довго лунали пісні, музика, сміх, оплески, а навкруги ніби розливалося щире тепло та радість спілкування між колегами і друзями.

Випускники факультету працюють психологами та викладачами в школах, коледжах, гімназіях, вищих навчальних закладах, а також у психологічних службах підприємств та організацій, зокрема, в рекламних агентствах, банках, службах кадрового менеджменту, центрах по роботі з молоддю, лікарнях, державній службі зайнятості. Дипломи факультету психології ДНУ мають багато керівників кадрових агенцій, державних та приватних психологічних центрів, директори та провідні спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, педагоги, депутати міських та районних рад тощо. Сьогодні студенти факультету беруть активну участь у конкурсах студентських наукових робіт та олімпіадах всеукраїнського рівня. Студенти-волонтери надають соціально-психологічні та соціально-педагогічні послуги вихованцям дитбудинків № 1 та «Сім'я», дитячих притулків «Надія», «Барвінок», Центру соціальної реабілітації для неповнолітніх, проводять соціально-педагогічні тренінги для дітей, ведуть гуртки «Ділова англійська», «Ритміка», «Петриківський розпис» тощо. Для вихованців дитбудинків, притулків та Центру реабілітації проводяться акції милосердя «Від серця до серця», «Планета Добра», «Наш день народження», «День захисту дитинства», різноманітні виховні заходи. На факультеті існують цікаві традиції з проведення щорічних свят, таких як «День першокурсника», «День факультету», «День психолога», «День волонтера», «День студента» та ін.

На фото: студенти-волонтери у підшефному дитячому будинку.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram