Версія для друку

Патріотичні літературні читання на факультеті економіки

Студенти факультету економіки ДНУ ім .О. Гончара провели літературні читання, присвячені Дню української мови та писемності та Дню соборності України.

Захід традиційно пройшов у приміщенні ради студентів факультету, в теплому колі студентів різних спеціальностей та викладачів. У проведенні заходу активну участь взяли першокурсники, які нещодавно вступили до патріотичного комітету факультету – Катерина Нєженєц та Поліна Магда.

Захід був побудований на патріотичній основі. Саме тому спочатку були вступні слова натхнення та любові до рідної мови. Лекцію про Акт Злуки УНР і ЗУНР та про неоднозначні факти тих подій підготував Федір Могильний.

Були зачитані поезії Ліни Костенко, особливо хотілось би відзначити вірш «Страшні слова, коли вони мовчать» у виконанні Іванни Мушин та вірш вдячності, прочитаний професором Тетяною Гринько. Прозвучали й вірші Василя Симоненка «Дід умер» у виконанні Юрія Гуртового, високопатріотичний вірш «Де зараз ви, кати мого народу» читав Федір Могильний. Не забули й про Великого Кобзаря: поему «Сон» виконала Таїсія Кизим.

Як правило, вірші славетної поетеси Лесі Українки звучать на кожному літературному вечорі, літературник факультету економіки не став винятком – знаменитий «Contra spem spero!» Ольга Пихтіна наповнила емоціями й сподіваннями.

Створила затишну атмосферу пісня гурту «Один в каное» «Човен» у виконанні Марини Царапкіної. Також на вечорі лунав авторський вірш Анастасії Лихачевської «Про кохання…».

Світова класика у перекладі українських авторів є не менш дивовижною та чарівною, що дала нам відчути викладач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики Дар’я Бесчастна на прикладі уривку із поезії Редьярда Кіплінга у перекладі Василя Стуса.

Як завжди, зусиллями патріотичного комітету ради студентів створено затишно-ліричну атмосферу літературних читань на Економі.

Олександр Бордусь,
студент 3-го курсу факультету економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram