Версія для друку

«Економіка природокористування» – на відмінно

Студентка факультету міжнародної економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Катерина Степлюк отримала диплом ІІ ступеня у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Економіка природокористування», що проходила у Львівському національному аграрному університеті.

На олімпіаді були представлені заклади вищої освіти Дніпра, Вінниці, Києва, Львова, Маріуполя, Миколаєва, Одеси, Сум, Тернополя, Умані, Харкова, Херсона, Хмельницького.

Олімпіада складалася з двох турів: теоретичного та практичного. Теоретичний включав 50 тестових питань. Практичний тур складався з розрахункових завдань, які оцінювалися за багатьма критеріями: відповідність та дотримання методики розрахунку (понятійний апарат, формули, алгоритм розрахунку); точність розрахунків та обґрунтованість висновків; розкриття та доповнення розрахунків теоретичними положеннями; інтерпретація оптимальних результатів у контексті раціонального природокористування та творчий підхід до розв’язання завдань.

Факультет міжнародної економіки вітає студентку-переможницю та її наукового керівника, завідувача кафедри економіки та управління національним господарством Ірину Стеблянко і бажає їм подальших наукових звершень і досягнень!

А з 18 по 20 квітня в Донецькому національному університеті ім. В. Стуса у Вінниці відбувся заключний етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Управління персоналом та економіка праці». В олімпіаді взяли участь 46 студентів з усіх регіонів України. Студентки 4-го курсу групи ВУ-14-1 кафедри економіки та управління національним господарством факультету міжнародної економіки ДНУ Жанна Красноштан та Софія Михайличенко на достойному рівні представили наш університет, а Софія Михайличенко також отримала грамоту «За найкраще розв'язання задач» серед усіх учасників.

Олімпіада проходила в три етапи: теоретичний, практичний і творчий. Теоретичний тур включав 30 тестових питань. Практичний тур складався з розрахункових, ситуаційного та практично-орієнтованого завдань, які оцінювалися за багатьма критеріями: повнота, логічність, коректність, якість обґрунтування. Творче завдання мало показати рівень креативності учасників та їх нестандартні підходи до вирішення проблем.

Факультет міжнародної економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram