Версія для друку

Відкрита лекція американського доктора про методики реабілітації

20 лютого на факультеті медичних технологій діагностики та реабілітації ДНУ ім.О.Гончара спільно з біолого-екологічним факультетом відбулася відкрита лекція «Реабілітація людей, хворих на ДЦП. Методи, які використовуються у США».

Лекцію презентував доктор Джордж Пастер – учасник програми «Лікарі без кордонів» Університету Мерілендського Медичного Центру (м. Балтімор, США). Джордж Пастер є практикуючим фізіотерапевтом з 22-річним досвідом роботи з хворими на церебральний параліч, як член благодійної організації надає допомогу людям з обмеженими можливостями в різних країнах світу.

Протягом лекції Джордж Пастер розповів про особливості роботи під час своїх волонтерських поїздок, а також про роботу організації «Every Child Is Worthy». Лектор розглянув питання класифікації випадків дисплазії та відведення стегна. У презентації були окреслені провідні дослідження у галузі терапії церебрального паралічу дослідників зі Швеції, Італії, Австралії, а також самого Джорджа Пастера. Доктор поділився зі студентами та викладачами власними методиками роботи з людьми з обмеженнями, розповів про методи, які використовуються в США, поділився методиками розробки індивідуальних програм роботи з пацієнтами.

Студенти зацікавились волонтерською роботою, лекція викликала жваву дискусію.

Завідувач кафедри біофізики та біохімії,
професор Галина Ушакова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram