Версія для друку

Почесний доктор ДНУ: висока честь і великі зобов’язання

Урочисте засідання ректорату Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара продовжило низку ювілейних заходів. В ході останнього було вручено мантію Почесного доктора ДНУ професорові Кордовського університету (Іспанія) Хосе Мануелю Ресіо.

Вітаючи пана Ресіо та його чарівну дружину, ректор ДНУ Микола Вікторович Поляков наголосив, що йому надзвичайно приємно виконувати рішення Вченої ради, адже наш університет із славним іспанським вишем поєднує багаторічна плідна співпраця за таким глобально значущим напрямком як екологія. З боку ДНУ куратором спільних проектів виступає член-кореспондент НАН України, професор А.П. Травлєєв, який представляє добре знану в світі наукову школу степового лісознавства та лісової рекультивації земель. Ректор висловив сподівання, що після очікуваного візиту ректора Кордовського університету спектр напрямів співробітництва значно розшириться.

У відповідь Хосе Мануель Ресіо запевнив присутніх, що обрання Почесним доктором ДНУ зобов’язує його шукати нові напрямки спільної діяльності. Однією з пропозицій пана Ресіо було запрошення наших викладачів до Іспанії зі своїми лекційними курсами. «Наша співпраця з ДНУ в галузі екології триває більше восьми років. Відбулось чимало наукових конгресів, видано більше 40 спільних наукових праць. Обрання мене Почесним доктором ДНУ то є висока честь. Я вважаю себе добровільним послом Іспанії в Україні та докладатиму максимум зусиль для процвітання наших країн і університетів,» - наголосив пан професор.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram