Версія для друку

День відкритих дверей у ДНУ

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету відбувся День відкритих дверей. Протягом багатьох років ДНУ залишається найпрестижнішим ВНЗ регіону, входить до числа найзатребуваніших навчальних закладів України за кількістю поданих абітурієнтами заяв, тут здобувають класичну освіту, яка для багатьох студентів стає підґрунтям життєвого успіху. Побувати на факультетах у рамках Дня відкритих дверей старшокласники можуть також 18 грудня.

Під час заходу майбутні абітурієнти могли не тільки дізнатися від членів Приймальної комісії про особливості вступу до університету в майбутньому році, а й поспілкуватися з представниками всіх 15 факультетів біля їх стендів у фойє Палацу.

«На нашому факультеті відкрито 6 спеціальностей. Це класична теоретична фізика; мікро- і наносистемна техніка; прикладна фізика і наноматеріали; три IT-спеціальності: комп’ютерна наука; комп’ютерна інженерія; телекомунікації, – розповів Дмитро Свинаренко, декан факультету фізики, електроніки і комп’ютерних систем. – 90% студентів вже з четвертого курсу працевлаштовані. Взагалі для наших студентів і випускників не існує проблеми працевлаштування. Ми пишаємося тим, що сьогодні вони працюють практично на всіх континентах: очолюють наукові центри, знаходять себе у програмуванні».

«У нас навчається близько півтори тисячі студентів, на нашому факультеті завжди високий прохідний бал і кожного року він підвищується. Ми щасливі, що користуємося попитом, – зазначила Вікторія Зайцева, заступник декана факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства. – Наші випускники – успішні люди, вони працюють у таких країнах як Данія, Швеція, Китай, Японія. Це не дивно, адже ми намагаємося забезпечити своїм студентам високий рівень викладання. У нас працюють носії китайської та німецької мов. Загалом на факультеті 18 докторів наук, 240 кандидатів – маємо потужний колектив однодумців».

«Хочу звернути увагу на те, що сьогодні, коли наука знаходиться у скрутному становищі, у нас на факультеті відкрилась нова спеціальність – релігієзнавство, – підкреслила Владислава Макогонова, доцент кафедри філософії факультету суспільних наук та міжнародних відносин. – Її випускники зможуть знайти себе у науці, в структурах управління, де потрібні радники з таких питань».

«Наш факультет один із найстаріших. У рамках філолого-історичного факультету він існує з 1918-го року, а з 1971-го – як окрема науково-освітня одиниця, – розповів Сергій Світленко, декан історичного факультету. – Наш професорсько-викладацький колектив – це 10 докторів наук, 18 професорів, 27 доцентів, кандидатів історичних наук. Факультет дає класичну історичну освіту, яка має і широкий попит, і важливе значення в житті суспільства і держави. Наші студенти проходять практику: археолого-етнографічну, історико-краєзнавчу, архівно-музейну, педагогічну, асистентську. Ми видаємо збірник «Історичні етюди», проводимо міжнародні, регіональні конференції. До нас приїжджають провідні вчені світу, маємо наукові контакти з колегами із Польщі, Німеччини, Швейцарії, Нідерландів, Швецького королівства, Канади, США, Бразилії».

Майбутні абітурієнти залюбки ділилися планами, враженнями від першої зустрічі з деканами, викладачами факультетів.

«Я чула про ДНУ дуже багато хорошого, тому давно обрала для себе саме його. Навчаюся на програміста в Дніпропетровському технікумі зварювання та електроніки ім. Патона, тепер хочу здобути вищу освіту, – розповіла Інга Єловікова з Павлограда. – До програмування душа лежить дуже давно. Цей предмет мені викладали в школі, я зацікавилась, побачила, що в мене все виходить. Мрію про роботу в сучасній великій компанії».

Яна Петренко та Вікторія Саф’янова зі школи №28 також обрали для себе ДНУ. «Я завжди знала, що вступатиму саме сюди, – сказала Яна, –моя сестра закінчила економічний факультет ДНУ, вона задоволена своєю освітою. Хочу навчатися на факультеті систем і засобів масової комунікації, обрала напрямок «журналістика». Думаю, що це надзвичайно цікаво, у майбутньому бачу себе редактором журналу». «Збираюсь вступити на факультет психології, – розповіла Вікторія, – хочеться стати хорошим фахівцем, допомагати людям. Вважаю, що ДНУ – це великі можливості і перспективи».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram