Версія для друку

Святкові зустрічі студентів з фахівцями базових підприємств аерокосмічної галузі

У дні святкування 90-річного ювілею Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара відбулися зустрічі студентів фізико-технічного факультету з провідними фахівцями Державного підприємства (ДП) «Конструкторське бюро (КБ) «Південне» ім. М.К. Янгеля» і Державного підприємства «Виробниче об’єднання (ВО) «Південний машинобудівний завод» ім. О.М. Макарова».

Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара – один з небагатьох навчальних закладів, які готують фахівців ракетно-космічної галузі України. Підготовка студентів на фізико-технічному факультеті ДНУ ведеться із врахуванням потреб і завдань провідних підприємств, у тісному співробітництві з ними. Десятки років плідної взаємодії зв’язують ДНУ з ДП «КБ «Південне»» і ДП «ВО “Південний машинобудівний завод”».

Профілюючі кафедри фізико-технічного факультету готують фахівців за напрямами діяльності підрозділів базових підприємств, сотні випускників факультету з успіхом працюють на ДП «КБ «Південне»» і ДП «ВО «Південний машинобудівний завод»», стають їх гордістю, гордістю аерокосмічної галузі країни. Ці підприємства беруть активну участь у підготовці своїх майбутніх працівників – навчальний процес спирається на систему філій кафедр на виробництві, які дозволяють залучати до викладання кваліфікованих спеціалістів-практиків, використовувати матеріально-технічну базу підприємства, давати можливість студентам вирішувати в процесі навчання завдання, що мають реальне практичне застосування.

Невипадково, що серед найважливіших заходів, які проводилися на фізико-технічному факультеті у дні святкування 90-річчя ДНУ, були зустрічі студентів з провідними фахівцями ДП «КБ «Південне»» і ДП «ВО «Південний машинобудівний завод»».

Зустрічі були влаштовані за напрямками підготовки студентів. До молоді завітали проектувальники конструкцій літальних апаратів, двигунобудівники, фахівці в галузі систем автоматичного управління та систем космічних літальних апаратів, систем космічного зв’язку, технології виробництва ракетно-космічної техніки. Студенти мали можливість спілкуватися з досвідченими практиками, які працюють над важливими для України завданнями, роблячи свій внесок у створення значущості та іміджу країни як космічної держави.

Фахівці прочитали студентам лекції про сучасні проблеми, які вирішує підприємство, розповіли про перспективні проекти і програми («Морський старт» та ін.), тенденції розвитку підприємства, плани на майбутнє та історію, особливості роботи на підприємствах, відповіли на запитання студентів.

Низка зустрічей була проведена фахівцями ДП «КБ «Південне». Із студентами зустрілися заступник Генерального директора ДП «КБ «Південне» Новиков О.В., начальник групи ДП «КБ «Південне»» П’ятак І.А., начальники відділів ДП «КБ «Південне»» Коваленко А.М., Івченко Л.Ф., Коваленко В.М., Конох В.І., Обуховський В.А.

Фахівці ДП «ВО «Південний машинобудівний завод»» провели зустріч із студентами, в якій взяли участь заступник Генерального директора ДП «ВО «Південний машинобудівний завод» Васильєв В.В., начальник виробництва Кравець В.Г. та начальник цеху Брага А.І.

Святкування 90-річчя Дніпропетровського національнго університету ім.О.Гончара стало доброю нагодою для проведення зустрічей студентів з фахівцями базових підприємств, які надали молоді багато корисної інформації щодо сучасних тенденцій розвитку ракетно-космічної галузі країни, діяльності базових підприємств, допомогли визначитися із перспективами працевлаштування після закінчення навчання.

На фото – Начальник відділу ДП «КБ «Південне» Віктор Обухівський спілкується зі студентами

Т. Лабуткіна
доцент кафедри систем автоматизованого
управління фізико технічного факультету ДНУ ім.Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram