Версія для друку

Іменні стипендії студентам фізтеху

У Палаці студентів ДНУ ім.О.Гончара відбулося розширене засідання Вченої ради університету з нагоди призначення 7-ми кращим студентам фізико-технічного факультету іменних стипендій Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна».

Ректор ДНУ ім. О.Гончара Микола Вікторович Поляков привітав Президента Фонду підтримки обдарованої молоді «Україна», почесного доктора університету, професора Л.Д.Кучму, викладачів, студентів, а також присутніх у залі випускників фізтеху – 60: «Сьогодні зустрічаються люди, котрі своєю самовідданою працею, талантом принесли славу Україні і рідному університету, ракетобудівній галузі, створили потужний науково-технічний і виробничий потенціал нашої держави». Микола Вікторович подякував Леоніду Даниловичу за ґрунтовну підтримку у проведенні комплексного капітального ремонту 1 корпусу університету і вручив йому медаль «За вірну службу ДНУ» за №001. Ректор оголосив досягнення ДНУ за минулий рік у сфері науки, міжнародної діяльності, адміністративно-господарчої роботи. Зокрема, приємно вражає наукова діяльність університету: захищено 13 докторських і 40 кандидатських дисертацій, видано 32 монографії, 10 підручників, 142 навчальних посібники, опубліковано 2500 статей, подано заявки на патентування 29 винаходів.

Засновник Фонду «Україна» Леонід Кучма зізнався, що радий зустрітися зі своєю молодістю, бо саме тут відбулося його становлення як особистості: «Те, що ми зустрічаємося тут кожного року - це приклад молоді, яка продовжуватиме йти нашою дорогою, чесною, спрямованою на результат. Завтрішній день – день високих технологій. І недобір на технічні спеціальності – це катастрофа для України. Втрачене сьогодні ми уже не наздоженемо». Леонід Данилович вручив стипендії Дмитру Файзуліну, Сергію Данилову, Ірині Драголюк, Анастасії Кравченко, Максиму Харченку, Павлу Фролову, Андрію Рибалці.

Від імені студентів зі словами подяки за високу оцінку студентських досягнень виступив четвертокурсник фізико-технічного факультету Дніпропетровського національного університету Максим Харченко. Студент подякував поіменно всім викладачам фізтеху за знання, науку, наголошуючи при цьому на кращих рисах того чи іншого викладача. Максим (стипендіат фонду «Україна» і 2007 року) відверто зізнався, що минулорічна стипендія була для нього авансом, і тільки в цьому році він зміг досягти бажаних результатів у навчанні.

З нагоди приїзду Леоніда Кучми відбувся традиційний концерт, організований творчими колективами Палацу студентів ДНУ ім. О. Гончара.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram