Версія для друку

Посвячення в студенти Дніпропетровського національного університету

31 серпня - останній день літа – для багатьох людей нічим особливим не відрізняється від інших. Та для абітурієнтів – це та точка відліку, з якої починається «велике», доросле життя. Почуття єдності, передчуття нових, незвіданих змін охоплює, мабуть, кожну юну душу, що прийшла в цей день до стін Палацу студентів ДНУ ім.О.Гончара, де традиційно відбувається посвята першокурсників у студенти.

До участі у святі були запрошені не тільки першокурсники, а й їхні батьки, декани факультетів, викладачі університету.

Відкрив традиційну урочисту церемонію посвячення у першокурсники ректор ДНУ Микола Вікторович Поляков: «Шановні першокурсники! Вам є чим сьогодні пишатися, бо Ви стали студентами одного з провідних закладів не тільки нашого міста та регіону, а й України. Ви є студентами Дніпропетровського національного університету, який з цього року носитиме славетне ім’я класика української літератури, Героя України, нашого випускника – Олеся Гончара, університету, який святкуватиме 90-річчя з дня заснування. І вам, як і усім минулим поколінням студентів та випускників, буде надано почесне право заповнити сторінку славетної історії нашого вузу, що дав нашій державі плеяду видатних вчених у галузях космічної техніки, математики, фізики, історії, мовознавства, літератури та багатьох інших. Отже, першокурсники, вам належить право творити майбутнє нашого вузу і зберігати його традиції». Ректор познайомив студентів з проректорами та деканами факультетів, вручив представникам нового покоління символічний студентський квиток.

З вітальним словом виступив також міський голова Дніпропетровська Іван Іванович Куліченко, який закликав молодь до нових звершень на славу рідного міста Дніпропетровська. «Молодість – то найкраща пора. У вас попереду найприємніші моменти життя: побачення, кохання, студентські свята. Бажаю, щоб за ці роки ви закохалися й у Дніпропетровськ, а для студентів з інших міст він став рідним домом, - побажав молоді Іван Іванович».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара радий вітати нове покоління у своїх стінах. У 2008 році число щасливчиків склало близько 3100 юнаків та дівчат, з них 2600 зараховані на денне відділення. В повному обсязі виконано план державного замовлення, затверджений Міністерством освіти і науки України: 1792 особи прийняті на денну форму навчання (бюджет), 199 осіб – на заочну форму навчання (бюджет). Заяви на вступ і сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти до Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара подавали 10 778 осіб на денну форму навчання і 857 – на заочну. Усього було прийнято 11 635 заяв. Таким чином, середній конкурс склав 4,5 особи на місце. На спеціальності міжнародної економіки, правознавства та економіки ця цифра була значно вищою – до 20 абітурієнтів на місце.

Першокурсники дали урочисту клятву, що вони будуть гідними звання студента університету та стануть професіоналами вищого ґатунку. На знак її затвердження пролунав стародавній студентський гімн «Гаудеамус». Вшановуючи пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни, було покладено квіти до пам’ятника загиблим студентам.

А після святкового концерту творчих колективів Палацу студентів ДНУ, відбулася студентська дискотека, яку провели музикальні гурти «Мрія» та «Овація».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram