Версія для друку

Студенти ДНУ – переможці міжвузівських дебатів із прав людини

Команда юридичної клініки Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стала переможцем V Відкритого дебатного турніру з прав людини «Хабарництво і корупція – стоп!», який проходив на базі Національної академії прокуратури України в Києві.

V міжвузівський дебатний турнір з прав людини серед студентів юридичних клінік проходив у рамках Всеукраїнського тижня права. Інтелектуальні змагання проводилися в формі групової дискусії за методом «Дебати», де перемогу здобуває найбільш аргументована позиція учасників.

«Кожна команда, яка бажала взяти участь у турнірі, мала написати есе на відповідну тему. Своє есе для участі в турнірі відправили й консультанти юридичної клініки ДНУ ім. Олеся Гончара, студенти IV курсу юридичного факультету Ірина Ступка та Михайло Мерцалов. Отримавши 15 балів з 15, есе представників ДНУ виявилося найкращим і за одноголосним рішення журі було оприлюднено», – розповіла директор юридичної клініки ДНУ ім.О.Гончара кандидат політичних наук, доцент Олена Забродіна.

У такий спосіб було визначено 12 команд–учасників дебатів, серед яких були такі провідні ВНЗ України, як: Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, Тернопільський національний економічний університет, Національна академія внутрішніх справ, Львівський державний університет внутрішніх справ та інші.

Так, у чвертьфіналі команда юридичної клініки Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара в двобої перемогла юридичну клініку Києво-Могилянської академії. Далі визначення команд фіналістів відбувалося шляхом раунду запитань від суддів та переможених команд. Відтак, у фіналі зустрілися юридична клініка ДНУ ім. Олеся Гончара та юридична клініка Тернопільського національного економічного університету. І в результаті дебатів переможцем було визначено саме дніпропетровських студентів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram