Версія для друку

«Подвійний диплом – вірна дорога у майбутнє»

Дніпропетровський національний університет відвідала делегація з німецького Університету прикладних наук міста Міттвайда на чолі з ректором Лотаром Отто Йоханнесом. Співпраця університетів триває з 2005 року, а на початку цього року в рамках двосторонньої угоди був підписаний міжфакультетський договір про студентський обмін. Студенти факультетів міжнародної економіки обох університетів мають можливість паралельно отримати бакалаврський ступінь з економічних спеціальностей і в Україні, і у Німеччині.

Програма навчання у двох країнах побудована таким чином, що в Німеччині студенту перезараховують виконання навчальних планів у ДНУ за перші три семестри, а в Україні до індивідуального плану навчання включають ті дисципліни, які він вивчатиме в УПНМ протягом 4-5 семестру. Також німецька сторона дала згоду на самостійне вивчення студентом програми 6-го семестру. Після складання всіх необхідних іспитів студент у червні, разом із своїми одногрупниками, захищає бакалаврський ступінь в Україні, в липні – в Німеччині, і повертається до ДНУ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра.

«Подвійний диплом – вірна дорога у майбутнє, – зазначив пан Йоханнес. – Факультет міжнародних відносин є одним з найпотужніших у нашому університеті, але ми приїхали запропонувати співпрацю і з іншими факультетами. Іноземні студенти складають 20% від загальної кількості студентів Університету прикладних наук міста Міттвайда, серед них є й українці. Із особистого досвіду зазначу, що українські студенти дуже старанні й знають, чого прагнуть. Ми зацікавлені не тільки в академічному обміні з Дніпропетровським національним університетом, прагнемо також розвивати спільну наукову діяльність, вести разом дослідження».

Перший проректор ДНУ Олександр Кочубей наголосив, що в університеті склалися добрі традиції співпраці з провідними німецькими вишами: «Сьогодні в ДНУ ведеться робота згідно 10 двосторонніх угод з університетами Німеччини, що передбачають науковий, академічний і культурний обмін, – відзначив Олександр Олексійович. – Всього ж у нас діє більше 30 двосторонніх угод про співробітництво з кращими університетами Європи, Америки, Азії, більшість з яких передбачає студентський обмін та подвійний захист бакалаврських і магістерських робіт та кандидатських дисертацій».

Для університету прикладних наук міста Міттвайда це третя така угода. За подібними програмами там співпрацюють з одним із британських університетів на отримання бакалаврського ступеня з машинобудування та з болгарським – за медійними спеціальностями. На зустріч з високоповажною німецькою делегацією були запрошені декани і завідувачі кафедрами фізико-технічного факультету, механіко-математичного, факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, міжнародної економіки та інших. Результатом переговорів стане визначення нових перспективних напрямків співпраці.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram