Версія для друку

Американські освітні можливості для українських студентів

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара з презентацією програм академічного обміну Державного департаменту США для українських студентів, викладачів та дослідників відвідала віце-консул США в Україні Джейн Е.Гірс.

Для студентів III-V курсів гуманітарних та технічних факультетів ДНУ ім.О.Гончара пані Дж.Гірс провела відео-презентацію американських освітніх програм та програм культурного обміну, які користуються найбільшим попитом серед українських студентів. Зокрема, майбутні дніпропетровські політологи, юристи, журналісти, економісти-міжнародники, історики, математики та IT-спеціалісти ознайомилися з такими популярними академічними та фаховими програмами, що надає Посольство США, для кваліфікованих і вільно володіючих англійською мовою українських заявників, як: Au Pair and EduCare, College and University Student, Camp Counselor, Summer Work and Travel USA тощо. «Загалом, наше Посольство пропонує українцям участь у 15 міжнародних програмах обміну (Exchange Visitor Programs). Упевнені, що подорожі до Сполучених Штатів Америки стають надзвичайно цікавим і захоплюючим досвідом для українських студентів, адже дають їм можливість не лише отримати освіту від найкращих професіоналів, але й удосконалити свою англійську, ознайомитися з культурою американців та навіть легально працевлаштуватися на період планового перебування. За останні п’ять років, до речі, такими можливостями вже скористалися 34 тисячі молодих українців. Серед напрямків, які найбільше цікавлять громадян України, переважають інженерні, математичні, комп’ютерні, соціальні та бізнес-науки», – відзначила віце-консул.

Крім того, пані Джейн Гірс розповіла про різні типи студентських (неімміграційних) віз та загальні процедури їхнього оформлення. Насамперед, вона детально зупинилася на порядку отримання віз категорії F1 (академічне) та M1 (неакадемічне (факультативне) навчання): розповіла про особливості безкоштовної он-лайн реєстрації із заповненням усіх необхідних форм, окреслила важливість фінансового гарантування поїздки, проходження візової співбесіди в Посольстві США та інше. «Звертаємо вашу увагу, що оформлення студентської візи – це досить довгий процес. Зазвичай термін видачі візи становить 120 днів до початку навчання за обраною академічною програмою. Тому просимо Вас заздалегідь розпочинати підготовку оформлення Ваших документів», – порадила українським студентам Джейн Гірс.

Впродовж спілкування зі студентами ДНУ віце-консул також відповіла на численні питання, що стосувалися магістерських програм і грантів, можливостей зміни статусу візи та легального працевлаштування під час перебування у США, а також доступність дистанційної (онлайнової) освіти від провідних американських університетів.

Наостанок віце-консул Дж.Е.Гірс порадила присутнім стежити за сторінкою Посольства США в Україні та іншими офіційними консультативними ресурсами, де розміщена вся достовірна інформація про можливості навчання у Сполучених Штатах.

Детальніше ознайомитися з освітніми програмами Державного департаменту США можна за адресами:

Посольство США в Україні: www.ukrainian.ukraine.usembassy.gov

Офіс Програм ім.Фулбрайта в Україні: www.fulbright.org.ua

Американські Ради: www.americancouncils.org.ua

IREX: www.irex.ua/ua

Мережа EducationUSA – консультативні центри з питань освіти: www.www.educationusa.info/Ukraine (англійською мовою) та www.center-osvita.dp.ua (у Дніпропетровську).

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram