Версія для друку

Інтеграція освіти, науки і бізнесу в умовах економіки знань

Фахівці економічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара взяли участь у ІV міжнародному круглому столі «Інтеграція освіти, науки і бізнесу». Захід проходив на базі Запорізького національного університету.

Головною місією круглого столу «Інтеграція освіти, науки і бізнесу» є обмін ідеями, реалізація бізнес-можливостей і створення спільних проектів у сферах технологічного трансферу та інновацій. Адже у сучасній економіці знань вагоме значення має партнерська взаємодія ВНЗ та підприємств на сучасних високотехнологічних ринках.

На зібранні були присутні понад сто науковців, підприємців і студентів з багатьох ВНЗ і наукових установ України і Польщі. У творчій атмосфері вони з цікавістю і продуктивно обговорили актуальні проблеми інтеграції освіти, науки і бізнесу; інституційно-інноваційні напрями інтеграційних процесів; перспективи співробітництва науки і бізнесу; інтеграцію науки і бізнесу як основу національного економічного розвитку. Відзначимо, що цей захід був організований за підтримки Академії наук вищої освіти України, Академії економічних наук України, Всеукраїнської спілки вчених-економістів, державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області».

Започаткували наукові обговорення перший проректор ЗНУ, професор Олександр Бондар та декан економічного факультету, професор Алла Череп, які наголосили на необхідності консолідації науки і бізнесу в умовах економічних процесів у нашій державі. Професор Сергій Зябліцев розповів про структуру і діяльність академії наук вищої освіти України, яку він представляє, наголосивши на принципах оптимізації навчального процесу в медичних ВНЗ. Керівник Запорізького регіонального відділення Академії наук вищої освіти України, професор Віктор Грищак справедливо підкреслив пріоритетну роль сучасної вищої освіти, що дозволяє бути не лише фахівцями, але й експертами. Голова Запорізької регіональної ради підприємців Ірина Лєх представила погляди щодо економічної освіти з точки зору малого й середнього бізнесу, акцентувавши увагу на значущості співпраці з університетами.

Велике позитивне враження на присутніх мав виступ голови Всеукраїнської спілки вчених-економістів, професора Олександра Кендюхова, який доцільно навів прогресивні наукові рекомендації з прискорення бізнес-процесів та залучення інвестицій на основі змін у податковій системі нашої держави. Доцент ДНУ імені Олеся Гончара Сергій Касян детально висвітлив актуальні особливості логістичної взаємодії підприємств та енергозбереження на конкурентних ринках послуг України. Начальник науково-дослідної частини ЗНУ Вікторія Меняйло розповіла про дослідницько-інноваційну підготовку фахівців, набуття функціональних навичок досліджень. Про розвиток міждисциплінарності у сучасних вишах доречно наголосив завідувач кафедри прикладної фізики ЗНУ, професор Валерій Міщенко.

Вважаємо, що проведення подібних наукових форумів за участі представників ДНУ імені Олеся Гончара дає змогу покращити освітній, науковий діалог та маркетингову взаємодію з підприємствами різних сфер економіки.

Сергій Касян,
заступник декана економічного
факультету ДНУ імені Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram