Версія для друку

Бонд + Джолі: Містер і Міс ДНУ-2015

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшло наймасштабніше шоу університету у 2015 році «Містер і Міс ДНУ – 2015». Цього разу змагання проходило у новому форматі: раніше шоу «Містер» та «Місс» проходили окремо, тепер же їх об'єднали в один мега-захід.

…Палац студентів ДНУ ім. О. Гончара. На календарі 12 березня. Звіряю годинник – він показує 16:00. Це значить, що момент «Х» настав. У величезному і повністю заповненому залі гасне світло. Весь зал встає – треба краще роздивитися все, що буде далі відбуватися. Біля сцени на полотнах для проекторів вмикається відео: стилісти приводять прекрасних студентів і студенток до повної бойової готовності: макіяж, візаж, зачіска, костюми. Кадри з учасниками змінюють один одного все швидше і швидше, напруга зростає. І тут екрани темніють. Тиша. У пітьмі раптом вмикається головна тема фільму«007: Skyfall». Однак її співає не Адель. Пісню наживо виконує зі сцени дівчина Анна. Під цю чарівну музику на сцену граціозно виходять чарівні учасниці сьогоднішнього шоу. Вони вбрані у приголомшливі червоні вечірні сукні. Це вже не просто студентки, це femmefatale з класики кінематографу. Далі з'являються хлопці, і їх вихід не менш ефектний: вони входять з різних боків залу по одному, і добре відпрацьованими жестами вітають публіку. Світло направляється на чергового учасника і рухається разом із ним. Все це нагадує вручення кінопремій на кшталт «Оскара» чи «Золотого глобусу». І справді, сьогодні всі учасники – сім хлопців і сім дівчат – трішки кінозірки.

Саме так розпочалося «Містер і Міс ДНУ – 2015» – наймасштабніше шоу університету у 2015 році. Цього разу змагання проходило у новому форматі: раніше шоу «Містер» та «Місс» проходили окремо, тепер же їх об'єднали в один мега-захід. У цієї події було майже три десятки спонсорів, які представили організаційну, інформаційну і фінансову підтримку. Результат вражав: постановка величезної кількості танців від професійних хореографів, костюми, декілька фотосесій, грим і макіяж, зачіски, запрошені гості – все це було на високому професійному рівні і коштувало величезних зусиль, грошей, і часу з терпінням. З повною впевненістю можна сказати, що найдорожче це обійшлося самим учасникам: місяць важких тренувань, пропущені заняття, значне зменшення вільного часу… Однак це був той самий випадок, коли результат повністю виправдовував всі тяготи. І аплодисменти враженої публіки – найкращий доказ цьому.

Робота зі спонсорами з модельних агентств дала свої плоди: у заходу була добре продумана концепція, тому весь візуальний стиль був надзвичайно цілісним. Автори ідей звернулись до легендарної «бондіани», і це був постріл у десятку (одразу згадується класичний початок фільмів про 007, де Бонд під час титрів раптом стріляє у камеру). За час свого існування «бондіана» зображувала часи від 1960-х і до сьогодні, і змінила чимало талановитих акторів для головної ролі.Так випало, що кожен з хлопців-учасників шоу був схожим на когось із цих зірок екрану. Це і Шон Коннері, і Тімоті Далтон, і Роджер Мур, а також більш знайомі нам Деніел Крейгі Пірс Броснан. Але хто б не грав Бонда, костюмчик на ньому все одно буде сидіти ідеально. Можна у рамках єдиного стилю чудово перевдягати учасників у різні, але продумані образи. Саме це і було з успіхом продемонстровано глядачам: учасники показали три прекрасних загальних виходи, у кожному з яких був свій танець і свій стиль. Чоловічі костюми і вечірні сукні, стримані ретро-костюми і капелюхи шістдесятих, шкіра і чорний колір… Якщо хлопці були схожі на Агента 007 у різних іпостасях, то дівчата вкрай нагадували Анджеліну Джолі. Стрункі, з довгим волоссям і прекрасними посмішками. Здається, що хтось з них прийшов прямісінько із «Лари Крофт», а хтось – із «Спокуси» (з цією ж самою голлівудською femmefatale). До речі, у фільмі «Лара Крофт: розкрадачка гробниць» Джолі дуже весело обводила Крейга навколо пальця, дівчатам би сподобалось.

Але не тільки зовнішнім виглядом учасники здобували свої овації. Шоу позиціонувало себе як конкурс краси, інтелекту і таланту. В інтелектуальному конкурсі кожному з учасників задавали певне ексклюзивне питання з метою краще представити себе і свій світогляд для публіки. Інколи питання і відповіді були просто прекрасними. На філософське «Чому ми моментами радості ділимося з друзями, а у моменти горя біжимо до мами?» студентка факультету філології Анастасія Парубець відповідає мало не афоризмом: «Тому що мама – найкращий друг».Однак найцікавішим на цьому заході стала демонстрація талантів. Кожен із учасників демонстрував хист у персональному виступі, і був при цьому вбраний у спеціальний стиль для номеру. Задоволені глядачі побачили сучасні і класичні танці з шикарною хореографією і цілим шоу-балетом підтримки, послухали теплі виконання пісень і музики (дві пісні були присвячені недавно загиблому Андрію «Кузьмі Скрябіну» Кузьменку), оцінили вірші вже згаданої Анастасії Парубець, аплодували оригінальним танцям Данила Луцака і Дмитра Ковтуна. Також публіка відзначила винахідливу гру на предметах побуту замість барабанів від Анастасії Василенко. Всі номери були дуже театралізованими, що додавало їм ще більше кольорів.

Поки учасники змінювали свої образи за кулісами, зі сцени розігрувалися безкоштовні сертифікати у популярні нині квест-кімнати (один з сертифікатів виграла маленька дівчинка Дарина, що прийшла повболівати якраз за Анастасію Василенко). Крім самих учасників глядачів порадували виступи гостей: два номери сучасних танців від шоу-балету «Тодес», фаєр-шоу в темряві з неоновими лампами, короткий виступ дуету з місцевої групи «Недаремно». Часу на те, щоб нудьгувати, у залу не було зовсім.

Нарешті, прийшов час оголосити переможців. Нагороду у певній номінації отримали усі учасники. А головних переможців було обрано шість: Містер і два віце-містери, а також Міс і дві віце-міс. Віце-містерами стали Данило Луцак з факультету біології, екології та медицини, який вразив публіку складним номером «мім і його дівчинка-мім танцюють смішні танці у суміші з сучасними», і Дмитро Ковтун з фізтеху, що також танцював, але вже більш традиційний парний танець. А титул Містера ДНУ-2015 отримав студент історичного факультету Артем Кравченко, який душевно проспівав пісню «Старі фотографії» гурту «Скрябін». Якщо виходити з образів «бондіани», то Данило більше всього схожий на елегантного Бонда-Броснана (тільки посміхається Данило значно більше), а боксер Дмитро на міцного Бонда у виконанні Крейга. Артем Кравченко же більш всього нагадує найпершого Бонда у виконанні сера Шона Коннері.

Дівчата також не відставали від екранних героїнь, до речі, найперші три титули здобули філологині. Так, титул віце-міс отримали Дарина Супрун і вже знайома нам Анастасія Парубець. Дарина нагадує Анджеліну Джолі з фільму «Олександр», а Анастасія – з «Містер і місіс Сміт» (хоча теж набагато більше посміхається). А от нова володарка титулу «Міс ДНУ» – та сама Анастасія Василенко – не схожа на кіношну Джолі. Вона нагадує її у звичайному вигляді поза знімальним майданчиком – така ж мила і скромна.

Не всі глядачі були згодні із журі. «Мені от більше сподобалась Анастасія Парубець. Вона красивіша, вона краще виглядає, краще тримається на сцені» - поділилася своєю думкою глядачка Світлана з фізико-технічного факультету. Однак можна з впевненістю сказати, що всі учасники показали найвищий клас, нічим не гірший за рівень кіно. Без цього будь-який фінансовий чи інформаційний супровід нічого б не коштував. Тож хочеться ще раз привітати переможців і побажати їм надалі розвивати свої таланти. Тепер у ДНУ ім. О. Гончара є свої справжні Бонд і Джолі.

Максим Якименко,
студент факультету систем і засобів
масової інформації
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram