Версія для друку

Спогади про Кузьму

Студенти Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара відвідали захід, присвячений творчості Андрія Кузьменка. До 9-го дня після загибелі соліста гурту «Скрябін» у Центральні міській бібліотеці відбувся вечір пам'яті українського продюсера, письменника, актора, теле- і радіоведучого.

Ініціатором зустрічі став завідувач відділу електронних видань Олександр Ошега, а ведучим вечора був Тимофій Федорець. Загалом організаторами виступили п’ятеро працівників «Інтернет Центру».

Кількість бажаючих відвідати вечір Кузьми перевищила всі сподівання організаторів. Окрім преси та працівників бібліотеки вшанувати пам’ять зірки прийшли і школярі молодших класів, і пенсіонери, але більшість присутніх складала молодь.

Програма зустрічі вражала скомпонованістю. Вступом було лаконічне вітальне слово від керівництва бібліотеки, надалі вечір складався з коротких розповідей, які переривалися на перегляд відеокліпів. Ведучий розповів про те, як сформувався гурт, яким був його творчий шлях, у чому полягала жанрова різниця продукованого матеріалу в 90-х та 2000-них роках, коли настав пік популярності, про перехід від електронної до поп-музики, про перший і останній кліп та багато іншого.

За рахунок встановленого проектора аудіозаписи доповнювали візуальні матеріали — фотографії Андрія Кузьменка. Відеоряд включав у себе чотири кліпи та запис телепередачі «Ранок з 95 кварталом» за участю Кузьми.

Не обійшлося без живої музики. Один із організаторів – Миколай Родин виконав чотири пісні з репертуару гурту «Скрябін». Під час зустрічі згадали життєвий шлях співака, проаналізували його вагомий внесок в українську культуру.

Студентка ФСЗМК
ДНУ ім. О. Гончара
Владислава Біцюра-Бушкевич


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram