Версія для друку

Китайські партнери відвідали ДНУ

Співробітництво з китайськими вишами давно вже стало доброю традицією для нашого вишу, і зараз Дніпропетровський національний університет активно співпрацює з колегами з вищих навчальних та наукових закладів КНР. Серед них - Харбінський технологічний інститут, Шандунська науково-технічна академія, Шанжайський педагогічний інститут, Університет Ечжоу, Нанчанський інститут аерокосмічних технологій (зараз – Наньчанський Гонконгський університет).

До речі, з останнім у 2005 році було підписано двосторонню угоду про співробітництво в галузі освіти т науки. З метою інтенсифікації роботи за цією угодою до ДНУ нещодавно завітала представницька делегація з Наньчанського Гонконгського університету у складі ректора, проректора з міжнародного співробітництва, декана факультету аерокосмічної техніки та машинобудування, начальника відділу гуманітарної освіти та наукової роботи. З нашого боку делегацію зустрічали перший проректор Олександр Кочубей та проректор з міжнародної співпраці Михайло Дяченко.

Ректор китайського вишу Ван Гуоян засвідчив велику повагу до ДНУ як одного з провідних закладів з підготовки спеціалістів для аерокосмічної галузі та висловив надію на подальше поглиблення контактів. Делегація Наньчанського Гонконгського університету відвідала також студентське містечко, де спілкувалася зі студентами з Китайської Народної Республіки. У Національному центрі аерокосмічної освіти молоді гості зустрілися з професорсько-викладацьким складом та деканом фізико-технічного факультету ДНУ Олександром Петренком. Під час зустрічі колеги обговорили перспективи подальшого співробітництв та намітили план дій на найближчий час, адже договір 2005 року про співпрацю передбачає спільну підготовку магістрів і бакалаврів, обмін студентами, співробітництво у сфері навчальної та наукової роботи. Тож і надалі наші навчальні заклади очікує дуже цікава співпраця.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram