Версія для друку

На допомогу студентам

4 березня 2008 року відбулася презентація соціально-психологічної служби ДНУ під гаслом «У кожній людині - сонце, запалимо його разом!». На захід були запрошені студенти історичного факультету та факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства. Прийшли переважно представники першого і другого курсів, оскільки новоспечені студенти найчастіше зіштовхуються з психологічними проблемами у новому середовищі.

Перед зацікавленою аудиторією виступили: керівник служби І. Г. Батраченко, заступник керівника Г. Ю. Чередник, О. Шумейко, С. Ліщук, О. Шевченко, К. Головата. Обговорювалися питання адаптації студентів, профорієнтації, групових розвиваючих занять для подолання різних психологічних труднощів. Іван Георгійович Батраченко наголосив на тому, що для служби бажання сформувати грамотних споживачів послугами соціально-психологічної консультації є пріоритетним. А для студентства найважливіше при цьому - знайти особистісні ресурси за допомогою психолога.

Соціально-психологічна служба ДНУ працює на факультеті психології з 1 листопада 2007 року. Основною її метою є реалізація широкого спектру завдань з психологічного забезпечення та всебічної оптимізації навчально-виховного процесу в ДНУ, а також сприяння особистісному зростанню, самореалізації та професійному становленню як студентів, так і співробітників університету. Служба у своїй діяльності керується Положенням „Про психологічну службу в системі освіти України”, а також власним Положенням.

Унікальність університетської служби в тому, що вона першою пішла до студентів. Сьогодні регулярно проводяться зустрічі на факультетах, у гуртожитках, де для студентів існують постійно діючі консультаційні пункти (КБК і 1-ий гуртожиток).

Групові розвиваючі заняття за тематикою «Конструктивне подолання стресогенного впливу сесії на психологічне здоров'я» проводились зі студентами 1-2 курсів біолого-екологічного факультету та факультету прикладної математики. Також зі студентами 1 курсів були проведені групові консультації з питань адаптації до умов навчання у ВНЗ та подолання труднощів, які виникають. За цією ж тематикою було проведене соціально-психологічне дослідження серед студентів 1 курсів психологічного, хімічного, геолого-географічного, біолого-екологічного факультетів, а також факультетів фізики, електроніки та комп'ютерних систем, української й іноземної філології та мистецтвознавства, систем та засобів масової комунікації, прикладної математики.

Внаслідок проведеної роботи був складений перелік розвиваючих занять, які будуть проведені психологами СПС для кураторів, а також підготовлені розвиваючі програми „Здоровий спосіб життя" (для студентів, які мешкають в гуртожитках), „Ефективна міжособистісна комунікація", „Подолання залежностей". Була підготовлена лекція „Профілактика аутоагресивної поведінки серед студентської молоді".

Тільки за січень 2008р. психологами служби було проведено 12 індивідуальних консультацій і одну індивідуальну психодіагностику для студентів різних факультетів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram