Версія для друку

Відкритий лист співголові Асоціації вищих навчальних закладів - партнерів України та Російської Федерації академіку Бакірову В.С.

Шановний Віле Савбановичу!

На превеликий жаль, внаслідок дії низки внутрішніх та зовнішніх чинників Україна опинилась сьогодні перед загрозою втрати своєї незалежності й територіальної цілісності, розпаду державності. Ситуація, що склалась, за драматизмом і трагізмом перебігу подій багато в чому схожа із страшним періодом нашої історії часів Великої Вітчизняної війни, коли війська гітлерівської Німеччини вогненним смерчем пронеслися Україною, (причому двічі), принісши на нашу землю нечувані біди та страждання.

І, як не гірко, просто жахливо всім нам нині усвідомлювати, головним каталізатором нагнітання антиукраїнського психозу й збройного протистояння на південному Сході країни, більше того, прямим агресором проти України виступає «исконно братская» Росія. Точніше, її вище політичне керівництво. Адже саме Кремль ініціював і реалізував безпрецедентний у наших взаєминах проект силової анексії Криму, після чого розгорнув масовану всебічну підтримку сепаратистів на Донбасі, а в останні дні навіть вдався до відкритого військового вторгнення на територію України.

В умовах реальної військово-політичної конфронтації між нашими країнами, розпочатої й усіляко стимульованої Москвою, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара не вважає за доцільне подальше перебування в складі Асоціації і офіційно заявляє про свій вихід з неї. Водночас закликаємо й інші вищі навчальні заклади України, які є членами Асоціації, підтримати цей крок і на знак протесту вийти із об’єднання, зафіксувавши тим самим припинення його існування.

Сподіваюсь на Ваше особисте порозуміння, дорогий Віле Савбановичу, а також наших колег-ректорів з інших ВНЗ.

З повагою,
щиро Ваш М.В. Поляков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram