Версія для друку

Антоніну Прометову знову обрано головою Ради студентів ДНУ

У Палаці студентів пройшла щорічна звітно-виборча конференція Ради студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Головні завдання конференції – підвести підсумки роботи Ради студентів за минулий рік, обрати нового голову Ради студентів та окреслити план дій на майбутнє. Студентське самоврядування є формою самоорганізації студентів, самостійною громадською діяльністю, механізмом представництва й відстоювання своїх прав і, найголовніше, можливістю самореалізації студента як відкритої, цілеспрямованої та освіченої особистості.

На конференції були присутні 157 делегатів від усіх факультетів ДНУ. Відкрила засідання голова Ради студентів ДНУ Антоніна Прометова, після чого передала слово ректорові Миколі Вікторовичу Полякову. Він розповів про сьогодення університету, підкреслив його високий рейтинг, закликав до об’єднання роботи адміністрації та студентів. «Наш девіз – посилення співпраці студентства з ректоратом, деканатами. Ви прагнете вершин своєї професійної майстерності. Ми маємо об’єднати зусилля студентства і адміністрації для ефективного функціонування ДНУ. У вас – свіжий погляд, у нас – досвід. Об’єднавши їх, ми зможемо працювати ефективно», – наголосив ректор. Після цього було оголошено персональний склад президії конференції: Родіон Свищ (ФМЕ), Дарина Одегналова (ФУІФтаМ) та Анастасія Касян (ФТФ), що входять і до президії ради студентів ДНУ. 

Процедура виборів повинна бути прозорою для членів академічної громади, керівництва вищого навчального закладу, відповідних структурних підрозділів та громадськості. Тому голова Дніпропетровської обласної молодіжної ради Сергій Кривогуз висунув пропозицію – шляхом голосування всіх присутніх делегатів обрати лічільну комісію, яка не була затверджена раніше і яку б обирали безпосередньо в залі. Делегати підтримали цю пропозицію, і були затверджені особи, які надалі виконували підрахунки у відкритому голосуванні.

Звітувати за поточний рік почала голова Ради студентів почала Антоніна Прометова. Вона розповіла про досягнення персонального складу активістів РС; про зростання іміджу університетських заходів; про значний прорив у проведенні соціальних заходів та підвищення соціальної відповідальності студентства ДНУ (проведення міського Дня донора, Фестивалю соціальної реклами, участь в акції «Тиждень добрих справ», організацію «Аукціону побачень», систематичні відвідування лікарень, дитячих будинків, тощо); відзначила розвиток у культурно-масовій сфері («День української молоді»; проведення популярних заходів – «Суперстудент ДНУ», «Міс Університет», «Univer Voice», Масниця ДНУ, День закоханих ДНУ та інші). Розповідаючи про інформаційну діяльність, Антоніна розповіла про появу унікального проекту – студентського телебачення ГончарТВ. Відзначила вона і налагодження більш тісної співпраці адміністрації університету зі студентами.

Роботу РС за цей рік визнали задовільною і перейшли до представлення програм. На 7 травня було зареєстровано два кандидати на пост голови Ради студентів: Олександр Мірошніченко та Антоніна Прометова. Першою свою програму представляла Антоніна, яка відзначила такі пункти:

  • Налагодження зв'язку з адміністрацією факультетів по роботі з відвідуваністю студентів;
  • Зробити університетський рейтинг успішності студентів. Кожен семестр нагороджувати 50 кращих студентів;
  • Організація обміну студентів між факультетами;
  • Підтримка українських традицій, виховання патріотичної молоді. Проведення заходів: День української молоді, День вишиванки, Фотовиставки «Моє місто» і «Принеси фото ветерана»;
  • Щорічна підтримка акції «Зробимо Україну чистою!»;
  • Проведення традиційного благодійного аукціону побачень;
  • Налагодження благодійної співпраці із зоопарком в парку Шевченка;
  • Проведення традиційних акцій «День донора», «Фестиваль соціальної реклами», «Тиждень добрих справ».

Після цього зі своєю програмою виступив студент 2 курсу юридичного факультету Олександр Мірошніченко. Він очолює Раду студентів факультету більше року. Був головою комітету з працевлаштування Дніпропетровської молодіжної ради. Є головою юридичного відділу Дніпропетровської обласної молодіжної адміністрації, головою комісії Координаційної ради молодих юристів Дніпропетровщини. Активно брав участь у проведенні та організації роботи міжнародних конференцій та форумів області. Однією з основних перемог під час роботи в студентському самоврядуванні вважає створення активної та ефективної команди в Раді студентів юридичного факультету. За активну громадську позицію та успіхи у навчанні був нагороджений грамотою від ректора університету, грамотами та подяками від адміністрації факультету, номінований на стипендію обласної державної адміністрації.

Основні положення його програми:

  • Забезпечення високого рівня інформованості студентів ДНУ імені Олеся Гончара; 
  • Рада студентів має бути максимально відкритою структурою, де кожен зможе самореалізуватися, стати найкращим!;
  • Освіта перш за все!;
  • Створення рівних умов для кожного студента: Wi-Fi –у всіх корпусах ДНУ;
  • Створення он-лайн лекцій та курсів;
  • Створення тренінгового клубу Саморозвитку;
  • Проведення чемпіонатів з класичних видів спорту (баскетбол, футбол) серед студентства;
  • Створення програм екскурсій для студентів «Дорогою Олеся Гончара»;
  • Пропаганда здорового способу життя;
  • Волонтерський рух;
  • Програми обміну студентів;
  • Координація спільних зовнішніх проектів (з молодіжними організаціями та Радами студентів інших ВНЗ );

Для успішного виконання усіх функцій Ради студентів він запропонував змінити структуру цієї організації. Бо попередній варіант ієрархічної структури є надто бюрократичним і не сприяє тому, щоб кожен студент відчував, що самоврядування працює для нього і охоплює усі напрямки студентського життя. Робота повинна організовуватися таким чином: чітко розділити повноваження між заступниками, об’єднати усі ради студентів університету, замість відокремленого існування Ради студентів гуртожитків та Ради міжнародних студентів – залучити всіх до активної співпраці у Раді студентів ДНУ, голова Ради студентів гуртожитків та голова Ради іноземних студентів є заступниками голови РС ДНУ з цих питань. 

Наступною частиною конференції були питання від усіх бажаючих кандидатам на пост голови РС. Після цього делегати проголосували за закрите волевиявлення щодо кандидатури голови студентської ради.

У результаті: 76 голосів віддано Антоніні, 70 – Олександру,

Тож, Антоніна Прометова з відривом у 6 голосів, вдруге була обрана на посаду голови Ради студентів ДНУ. Бажаємо їй творчого натхнення, успіхів та дружної команди!

Студентка факультету систем та засобів масової комунікації ДНУ ім.О. Гончара
Валерія Шудрик


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram