Версія для друку

20 студентів з Криму вже переведено до ДНУ ім. О. Гончара

Іще 29 відвідують заняття і складають академічну різницю. Про це повідомив ректор ДНУ імені О. Гончара Микола Поляков.

«До сьогодні з питань переведення з АР Крим до ДНУ ім. О. Гончара для подальшого навчання звернулися 49 українських студентів і 5 громадян інших країн. Завдяки спрощеній процедурі переведення з ВНЗ Криму, яку розробило Міністерство освіти і науки України, ми отримали можливість переводити студентів протягом поточного семестру і протягом першого курсу. Таким чином, вже зараховано до ДНУ 20 студентів, ще 29 складають академічну різницю і будуть зараховані найближчим часом. Зазначу, що всі вони відвідують заняття для того, щоб не пропускати поточний семестр, – сказав ректор М. Поляков. – Також варто зазначити, що студенти, які навчалися на місцях державного замовлення, шляхом перерозподілу місць всередині ДНУ отримують можливість навчатися безкоштовно, за рахунок держбюджету. Ті ж, хто навчався за контрактом, сплачують за навчання не більше, ніж вони платили у ВНЗ Криму».

Серед тих, хто бажає перевестись до ДНУ ім. О. Гончара, переважну більшість складають студенти Таврійського національного університету ім. В. Вернадського та Кримського гуманітарного університету (м. Ялта). Також серед цих студентів є студенти Кримського інженерно-педагогічного університету (м. Сімферополь), Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості та Севастопольського міського гуманітарного університету. За напрямами підготовки домінують звернення від студентів гуманітарних та економічних галузей знань.

Є серед цих студентів і громадянин Конго, який поновлений на третій курс за напрямом «Політологія». Готується наказ про переведення ще двох українських студентів і двох громадян інших країн.

Особлива ситуація склалася при зверненні студента І курсу Талаша Павла Вікторовича, який навчається на напрямі «Дизайн». На цьому напрямі ліцензійний обсяг в ДНУ вичерпано і ректор звернувся до Міністерства освіти і науки України по дозвіл на переведення даного студента понад ліцензований обсяг. Було отримане позитивне рішення, і наразі він навчається у ДНУ.

Як зазначив ректор, усім бажаючим надаються місця в гуртожитках, а також створюються всі умови для найкращої адаптації студентів до університетського життя.

Підтверджують це і самі студенти. Зокрема, нам вдалося поспілкуватися з Юлією Морозовою та Анастасією Долецькою, які перевелися на 4 курс напряму «Політологія» з Євпаторійської філії Кримського гуманітарного університету. Дівчата зазначають, що затримок із оформленням документів не виникає, викладачі, яким вони складають академрізницю, ставляться до кримчанок поблажливо, а нові одногрупники радо допомагають адаптуватися і в гуртожитку, і в новому для них Дніпропетровську.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram