Версія для друку

Асоціація журналістів «Новомедіа» завітала до ДНУ

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася зустріч президента Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслана Кухарчука зі студентами факультету систем і засобів масової комунікації.

Подібні заходи на факультеті проходять з метою вдосконалення навчального процесу й сприяння розвитку практичних навичок у майбутніх журналістів, редакторів й працівників сфери реклами та PR. Адже вони дають змогу молоді ознайомитися зі специфікою роботи фахівців сфери мас-медіа та визначитися із майбутньою спеціалізацією.

У рамках зустрічі представники Всеукраїнської громадської журналістської організації «Новомедіа» презентували студентам нещодавно видану книгу «Новый журналист. Как освоить медиапрофессию». Організація «Новомедіа» була заснована у 2004 році за ініціативи журналіста Руслана Кухарчука і нині об’єднує близько двохсот людей, що працюють як у світських, так і в релігійних ЗМІ. Презентована книга створена за сприяння відомих практикуючих журналістів: співробітників журналу «Кореспондент», газети «Комерсант-Україна», телеканалів «1+1» та «Інтер», медіа-менеджерів, спеціалістів з корпоративної та спеціалізованої преси, профільних юристів та керівників піар-департаментів. Редактор видання – декан навчальних програм Асоціації «Новомедіа» Зоя Никитюк.

«Хочете засвоїти медіа-професію?»,  запитав Руслан Кухарчук у студентів.  Практикуючі журналісти розкажуть, як це зробити. Їх розповідь корисна, зрозуміла, цікава, приправлена гумором та купою практичних прикладів. А особливо корисний посібник «Новий журналіст» стане для тих, хто в майбутньому планує працювати у сфері нових медіа».

Окрім презентації видання Руслан Кухарчук провів лекцію-семінар для молоді про особливості роботи в інтернет-виданнях, акцентував увагу на перевагах інтернет-журналістики (оперативності, оцінці ефективності, низькій вартості виробництва), особливостях онлайн-журналістики (інтерактивності, ілюстративності та мультимедійності, гіпертекстуальність) та принципах оформлення публікацій в онлайн-виданнях.

Студенти, у свою чергу, поставили спікеру декілька актуальних для них запитань, що стосувалися початку кар’єри в журналістиці, особливостей і секретів майстерності у сфері телевізійної журналістики, майбутньої долі друкованих видань в епоху розвитку нових медіа тощо.

Наостанок президент асоціації «Новомедіа» побажав молоді гарного навчання, професійних успіхів та творчої реалізації, а також запросив студентів факультету систем і засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара взяти участь у Міжнародному форумі «Новомедіа», який відбудеться у Києві в листопаді 2014 року.

студентка
факультету систем і засобів масової комунікації
ДНУ ім. О.Гончара
Ірина Тарнавська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram