Версія для друку

Великий Китай – перспективний партнер

Дніпропетровський національний університет відвідала делегація з китайського міста-побратима Сіаня. Після зустрічі в мерії Дніпропетровська очільник делегації – заступник директора постійно діючого комітету національного конгресу м.Сіань Ксіа Рен Чао та його колеги зустрілися з представниками найбільшої китайської діаспори міста – студентами ДНУ. Сьогодні в університеті навчається близько 300 китайських студентів, 52 з них – з міста Сіань, тому їм було особливо приємно поспілкуватися з високоповажними земляками, розповісти про свої успіхи в навчанні та обговорити перспективи майбутнього працевлаштування в одному з найбільших китайських мегаполісів, населення якого складає 8 мільйонів, а історія сягає 1 100-го року.

Про славетну історію ДНУ та напрямки співпраці з КНР гостей ознайомив проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді професор Валентин Іваненко. Валентин Васильович підкреслив, що нині в університеті реалізуються двосторонні угоди про наукове, академічне та культурне співробітництво з п’ятьма вищими навчальними закладами Китаю (Харбінський технологічний інститут , Шандунська науково-технічна академія, Нанчанський інститут аерокосмічних технологій, Шанжайський педагогічний інститут, Університет Ечжоу). Активно ведеться обмін студентами, аспірантами, викладачами, 3 громадянина КНР успішно захистили в ДНУ дисертаційні роботи.

«Дніпропетровський національний університет – добре знаний в Китаї, - запевнив Ксіа Рен Чао. – Освіта, яку молоді люди здобувають в Україні дуже високо котується в нашій державі. Сіань посідає провідні позицій в КНР в галузі освіти та новітніх технологій. У місті в 64-х університетах навчається 800 тисяч студентів, працює 3 тисячі науково-дослідних інститутів. Активно розвивається аерокосмічний напрямок. Тож перспективи для співпраці з ДНУ дуже великі».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram