Версія для друку

На крилах любові та музики

14 лютого – День усіх закоханих – свято, яке об’єднує cерця та змушує їх битися частіше. Цього зимового вечора у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся XIV Міжвузівський фестиваль пісень про любов «На крилах кохання».

У холі Палацу гостей зустрічали прекрасний янгол та дівчатка, що пропонували зробити пам’ятну фотографію з великими серцями. А прекрасний музичний супровід наживо у виконанні ансамблю скрипалів «Овація» сповнював душу радістю та гарним настроєм.

Це був концерт-освідчення, який на 90 хвилин змуcив завмерти серця глядачів. Ведучі в образах Ромео та Джульєтти також заряджали присутніх у залі любов’ю, щирістю та ніжністю.

Оцінювало учасників поважне журі у складі художнього керівника студентської самодіяльності НМЕТАУ Ельвіри Біленко, керівника народної студії сучасного вокалу «Мрія» Палацу студентів ДНУ Дмитра Свинаренка, випускниці Дніпропетровської консерваторії із класу вокалу, регіонального представника Агенції Освітніх програм «Student Way» Наталі Шахової, лауреата міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів, студентки економічного факультету ДНУ Ольги Лящевської та голови журі – композитора, аранжувальника Віктора Гніпа.

На фестивалі були представлені вісім вищих навчальних закладів Дніпропетровська. «Любов, студент і пісня – ці поняття завжди будуть поруч, – говорить художній керівник Палацу студентів ДНУ, організатор фестивалю Оксана Рудковська. – Саме з таких свят розпочинається виховання справжніх почуттів. Щиро співати можуть тільки справді відкриті та чуйні люди. До речі, цього разу 14 лютого відбувся 14-й фестиваль, який зібрав 14 творчих номерів», – відзначає вона.

Кожен виступ конкурсантів був по-своєму захоплюючим та неперевершеним, хоча майже усі учасники вирішили дивувати власним голосом, а не творчою постановкою номерів. Зокрема, свою щирість та відверті почуття подарувала глядачам пара з Дніпропетровської державної медичної академії Роман Шевченко та Ольга Кравченко. Вони вже не вперше беруть участь у цьому фестивалі та кожного року показують приклад справжнього, міцного кохання. Веселою композицією підняла усім настрій Аліна Гроховська – студентка ІІ курсу Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. З піснею «На семи ветрах» вона змусила зал посміхатися, підспівувати і навіть танцювати!

Між конкурсними виступами та під час наради журі глядачі не сумували. Їх розважали художні колективи Палацу студентів ДНУ: народний театр танцю «La Vie», танцспортклуб «Ритм», народна циркова студія «Радуга», зразковий театр танцю «Рассвет», народний ансамбль танцю «Веселка» та народна студія сучасного вокалу «Мрія».

І ось настав довгоочікуваний момент – професійне журі визначило найкращих виконавців, що стали лауреатами фестивалю. Аліна Гроховська, студентка факультету міжнародної економіки ДНУ, отримала сертифікат на вивчення чеської мови Агенції освітніх програм «StudentWay». Вже другий рік Аліна є учасницею студії сучасного вокалу «Мрія». «Фестиваль мені дуже сподобався, – ділиться враженнями дівчина. – Він був одночасно складним та яскравим. Усі конкурсанти відчували велику підтримку залу, тому виступати було набагато легше і впевненіше. Атмосфера заходу була дуже теплою і романтичною. Незабутнє ж враження чекало на мене під час вручення подарунків, адже я зовсім не очікувала такого сюрпризу! Це справді корисний приз, який знадобиться для досягнення високого професійного рівня», – говорить вона.

Інша солістка вокальної студії «Мрія», представниця Дніпропетровського національного гірничого університету, Людмила Іщенко також отримала відзнаку журі. Розповідає, що пісню обирала сама, давно її чула у виконанні Тамари Гвердцителі. «Я радію, що всіх конкурсантів глядачі приймали дуже добре, і я – не виняток. Після нагородження мої емоції були різними – це і щастя, і радість, і відчуття того, що я могла заспівати іще краще», – додає Людмила. – Мені дуже сподобались виступи студентів Транспортно-економічного коледжу Романа Рудковського та Ірини Малкової і студентки Дніпропетровського аграрно-економічного університету Ірини Журби, професійний підхід яких також відзначило журі».

Пам’ятними подарунками та дипломами були нагороджені усі учасники фестивалю.

Кохайте і будьте коханими і не лише у цей святковий день! Пам’ятайте, що це почуття завжди допомагає дивитися позитивно і різнобарвно на оточуючий світ!

Аліна Макарець,
студентка ФСЗМК


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram